Utilizatorii rețelelor mobile Virgin Mobile și O2 nu se vor confrunta cu taxe de roaming după anunțurile altor rețele de a reintroduce taxe suplimentare după Brexit

Virgin O2

Clienții rețelelor britanice Virgin și O2 care călătoresc în Europa vor putea să-și folosească datele mobile și să efectueze apeluri și mesaje text cu aceeași ofertă ca și în Marea Britanie.

Vodafone, EE și Three urmează să reintroducă taxele de roaming în acest an pentru clienții care călătoresc în Europa.

Înainte ca Regatul Unit să părăsească UE, utilizatorii puteau să-și folosească apelurile, mesajele text și cota de date din planurile lor de telefonie mobilă în orice țară din UE, după ce Uniunea a eliminat tarifele de roaming în 2017.

Cu toate acestea, acordul comercial al UE din decembrie 2020 a oferit operatorilor de telefonie mobilă opțiunea de a reintroduce tarifele.

Prim-ministrul Boris Johnson a scris pe Twitter că salută decizia Virgin și O2 de a continua roaming-ul gratuit în toată Europa.

Virgin Media O2 – compania care deține rețelele Virgin Mobile și O2 – a declarat că o familie de patru persoane care pleacă în străinătate timp de două săptămâni ar putea înregistra o sumă suplimentară de 100 de lire sterline pe factura lor, pe baza analizei tarifelor de la alți furnizori.

„Începem anul oferindu-le clienților noștri o oarecare certitudine: nu vom reintroduce taxele de roaming în Europa pentru clienții de pe O2 sau Virgin Mobile”, a declarat Gareth Turpin, director comercial.

Vodafone intenționează să readucă tarifele de roaming la sfârșitul lunii ianuarie, în timp ce EE va face acest lucru în martie. Ambele rețele au întârziat reintroducerea taxelor mai devreme din cauza problemelor de testare și, respectiv, tehnice. Între timp, Three urmează să introducă taxe în mai.

Clienții care s-au alăturat sau au făcut upgrade la EE după 7 iulie 2021 se confruntă cu o taxă zilnică de roaming de 2 GBP (2,4 Euro) în țările UE, în timp ce Vodafone va percepe aceeași taxă pentru persoanele care s-au alăturat rețelei după 11 august sau și-au actualizat sau și-au reînnoit contractul.

Cu toate acestea, ambele companii vor oferi oferte pentru a evita taxa, clienții EE putând cumpăra un permis de roaming de 30 de zile pentru 10 GBP, iar utilizatorii Vodafone putând plăti 1 GBP pe zi pentru un permis de opt sau 15 zile.

Three va introduce taxa zilnică de 2 GBP pentru persoanele care s-au alăturat sau au făcut upgrade după 1 octombrie 2021.

Sue Davies, șefa politicii de protecție a consumatorilor la Which?, a declarat la BBC că este „liniștitor” faptul că Virgin Media O2 a oferit o oarecare certitudine clienților.

„Pe măsură ce Regatul Unit continuă să negocieze acorduri comerciale, ar trebui să profite de oportunitate pentru a reduce costurile de roaming pentru consumatorii care călătoresc în întreaga lume”, a adăugat ea.

„Marea Britanie și UE ar trebui, de asemenea, să depună eforturi pentru a ajunge la un acord cu privire la tarifele de roaming, pentru a împiedica companiile să elimine beneficiile de roaming cu care s-au obișnuit clienții și pentru a se asigura că tarifele mari să nu se mai întoarcă”.

În aprilie anul trecut, a fost aprobată o fuziune de 31 de miliarde de lire sterline între Virgin Media și O2, făcând-o una dintre cele mai mari firme de telecomunicații și divertisment din Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *