Compania auto Tesla a redus obiectivul de producție al uzinei sale din Germania la 4.350 pe săptămână în iulie și august, după ce în martie a atins 5.000 pe săptămână, și intenționează să îl reducă și mai mult, potrivit unui articol publicat de Business Insider, care citează documente interne și surse anonime, scrie Reuters.
Constructorul auto american a postat pe X, platforma de socializare cunoscută anterior sub numele de Twitter, la sfârșitul lunii martie, că a atins 5.000 de mașini pe săptămână la uzina din Gruenheide, lângă Berlin, dar lucrătorii care au refuzat să fie numiți au declarat pentru Business Insider că aceasta a fost o situație punctuală și că producția medie de atunci a fost mult mai mică, se arată în articol.
Tesla a declarat în iunie că angajează mai puțini lucrători temporari decât la început, deoarece nu mai era nevoie de ei, dar că obiectivele sale de producție sunt în grafic.
Business Insider a declarat că imaginile care arată software-ul intern al fluxului de lucru al Tesla indică faptul că producătorul american de vehicule electrice și-a redus obiectivul pentru iulie și august la 870 de mașini pe zi.
Chiar și acest obiectiv nu a fost întotdeauna atins, fiind produse doar 692 de mașini pe 25 iulie și 806 pe 28 iulie, potrivit imaginilor cu software-ul publicate în raport.
De atunci, ținta internă a fost ajustată și mai mult în jos, la 750 de mașini pe zi, ceea ce înseamnă mai puțin de 4.000 pe săptămână, se arată în articol, citând lucrători anonimi de la uzină.
Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters. Business Insider a precizat că firma nu a comentat o serie de întrebări privind producția uzinei.
Tesla a anunțat în iulie că intenționează să extindă capacitatea fabricii din Gruenheide la 1 milion de mașini pe an, dar nu a oferit un calendar și a refuzat anterior să comenteze când va ajunge la 6.000 de mașini pe săptămână la uzină.
Producția a ajuns la 4.000 de mașini pe săptămână la sfârșitul lunii februarie, înaintea unui program de producție consultat de Reuters, dar pare să fi încetinit de atunci, potrivit Business Insider.