Valoarea de piaţă de activelor cripto a scăzut în ultima lună cu 800 de miliarde de dolari

Redacția mai 11, 2022 1 comentarii
criptomonede

Valoarea de piaţă de activelor cripto a scăzut în ultima lună cu 800 de miliarde de dolari, atingând marţi un minim de 1.400 de miliarde de dolari, potrivit site-ului de analiză a datelor CoinMarketCap. Motivul ține de faptul că sfârşitul politicii monetare relaxate diminuează apetitul pentru activele de risc, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Bitcoin, care reprezintă aproape 40% din piaţa cripto, a atins marţi un minim al ultimelor 10 luni, înainte de a reveni la 31.450 de dolari pe unitate, la doar şase zile după ce ajunsele la 40.000 de dolari. Bitcoin este cu peste 54% sub maximul record 69.000 USD atins pe 10 noiembrie anul trecut.

Preţurile activelor digitale au scăzut, reflectând un declin al acţiunilor provocat de temerile de majorări agresive ale dobânzilor pe tot globul, pentru a evita inflaţia care se află la maximele ultimelor decenii.

Indicele Nasdaq a scăzut cu 28% faţă de nivelul maxim record din noiembrie 2021.

Valoarea totală a pieţei cripto era pe 2 aprilie de 2.200 de miliarde de dolari, departe de vârful său istoric de 2.900 miliarde de dolari de la începutul lunii noiembrie, conform CoinMarketCap.

”Bitcoin rămâne puternic corelată cu condiţiile economice mai largi, ceea ce sugerează că drumul de urmat poate fi, din păcate, unul dificil, cel puţin pentru moment”, a spus furnizorul de date blockchain Glassnode, într-o notă.

Semnele de slăbiciune a monedelor stablecoins, care sunt monede cripto mai sigure, i-au speriat şi mai mult pe investitori.

 

Sursă: Unsplash

Comentarii

  1. Stati cuminti ca doar descarca balenele ca moldaminul, ca sa si le ia la loc mai ieftin.

    Protocolul asta e Top 10 Realizari ale sec. XXI si-si va spune cuvantul. Cred ca si BOR sunt bagati. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.