Vânzările Apple scad cu 5%, în cel mai mare declin trimestrial al veniturilor din 2016

Apple, Tim Cook

Apple a ratat joi așteptările privind veniturile, profitul și vânzările pentru multe dintre liniile sale de activitate, rezultatele anunțate ducânt acțiunile la scăderi în timpul tranzacțiilor extinse, transmite CNBC. Vânzările globale ale Apple pentru trimestrul de sărbători au fost cu aproximativ 5% mai mici decât cele de anul trecut, prima scădere a vânzărilor de la an la an din 2019.

Tim Cook, CEO-ul Apple, a declarat că trei factori au afectat rezultatele: un dolar puternic, problemele de producție din China care afectează iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max și mediul macroeconomic general.

“În ceea ce privește cel de-al treilea factor, aș spune că a fost doar mediul macroeconomic provocator, și ați auzit asta de la, cred, toată lumea”, a declarat Cook pentru Steve Kovach de la CNBC.

Acțiunile Apple au scăzut joi cu peste 4% la un moment dat, în timpul tranzacțiilor prelungite, înainte de a crește după ce gigantul tehnologic a furnizat date despre perspectivele pentru trimestrul curent. Punctele de date ale companiei au sugerat că vânzările de iPhone nu vor scădea la fel de rapid ca în timpul trimestrului de sărbători.

Apple nu a oferit indicații pentru trimestrul curent care se încheie în martie. Nu a mai oferit indicații din 2020, invocând la început incertitudinea cauzată de pandemie. Analiștii se așteptau ca firma să se orienteze către vânzări de aproximativ 98 de miliarde de dolari în al doilea trimestru fiscal al companiei.

Cu toate acestea, Apple a oferit câteva puncte de date privind așteptările de performanță. Directorul financiar Luca Maestri a declarat că veniturile din trimestrul din martie vor avea o tendință de scădere similară cu cea din decembrie. Se așteaptă ca serviciile să crească, a spus Maestri, dar se așteaptă ca vânzările de Mac și iPad să scadă cu două cifre față de perioada precedentă a anului trecut. Vânzările de IPhone vor scădea mai puțin în trimestrul din martie față de trimestrul din decembrie, a adăugat Apple.

 

Foto: Apple

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *