Vânzările de haine second hand ar putea crește din cauza blocajului lanţurilor de aprovizionare

Redacția nov. 8, 2021 0 comentarii
haine second hand, economie circulara, Auchan Craiova

Analiştii se aşteaptă ca retailerii de haine second hand ThredUp şi Poshmark să îşi îmbunătăţească estimările privind vânzările de sfârşit de an, în condiţiile în care lipsa de haine noi în magazine îi determină pe cumpărători să ia în considerare opţiunea second hand pentru sărbători, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Un studiu realizat în luna octombrie de firma de consultanţă Adobe Analytics a descoperit că segmentul hainelor avea cel mai ridicat nivel de stoc epuizat în rândul retailerilor americani. Aceste deficite de aprovizionare ar urma să îi direcţioneze pe şi mai mulţi oameni spre companiile care vând haine second hand, precum Poshmark Inc, ThredUp Inc şi ReaReal, care nu sunt afectate în aceeaşi măsură de blocarea lanţurilor globale de aprovizionare deoarece îşi obţin produsele în principal din dulapurile gospodăriilor americane.

„Stocurile sunt limitate acum. Consumatorii vor cumpăra de acolo de unde vor găsi stocuri, pentru a se asigura că obţin din timp articolele pentru sărbători”, spune Jessica Ramirez, analist retail la Jane Hali & Associates.

Retailerii care vând articole second hand au înregistrat o creştere explozivă în ultimii ani pe măsură ce consumatorii preocupaţi de mediu din Generaţia Z şi Millennials sunt din ce în ce mai interesaţi să cumpere produse folosite şi să îşi reducă impactul asupra mediului. Iar piaţa ar urma să devină şi mai mare. Peste o treime dintre cumpărători declară că este posibil să cumpere haine second hand pentru sezonul de sărbători din acest an, iar nivelul creşte la 50% pentru persoanele cu vârsta până la 40 de ani, potrivit unui studiu efectuat de Accenture în rândul cumpărătorilor americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *