Veniturile unei gospodării s-au ridicat în medie la 6.227 lei, în primul trimestru. Cheltuielile au fost de 5.324 lei, iar o treime s-au dus pe alimente

bani economii financiar Sursa foto: Unsplash / Towfiqu Barbhuiya

Veniturile unei gospodării din România s-au ridicat în medie la 6.227 lei, în primul trimestru al acestui an, iar heltuielile au fost de 5.324 lei (85% din venituri), o treime din acestea mergând pe alimente, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

Veniturile totale medii lunare au reprezentat în trimestrul I 2022, în termeni nominali, 6.227 pe gospodărie şi 2.476 lei pe persoană. Cheltuielile totale ale populaţiei, au fost, în trimestrul I 2022, în medie, de 5.324 lei lunar pe gospodărie (2.117 lei pe persoană) şi au reprezentat 85,5% din nivelul veniturilor totale.

Veniturile băneşti au fost, în medie, de 5.777 lei lunar pe gospodărie (2.297 lei pe persoană), iar veniturile în natură au fost estimate la 450 lei lunar pe gospodărie (179 lei pe persoană).

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri (67,1% din veniturile totale ale gospodăriilor).

La formarea veniturilor totale ale gospodăriilor, au contribuit, de asemenea, veniturile din prestaţii sociale (20,9%), veniturile în natură (7,2%), contravaloarea în principal a consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (6,0%), veniturile din activităţi neagricole independente (1,6%), veniturile din agricultură (1,3%), precum şi cele din proprietate şi din vânzarea de active din patrimoniul gospodăriei (0,9%).

În ce privește cheltuielile, principalele destinaţii ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii şi transferurile către administraţia publică şi privată şi către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuţiilor, cotizaţiilor, precum şi pentru acoperirea unor nevoi legate de producţia gospodăriei (hrana animalelor şi păsărilor, plata muncii pentru producţia gospodăriei, produse pentru însămânţat, servicii veterinare etc.).

Cheltuielile pentru investiţii, destinate pentru cumpărarea sau pentru construcţia de locuinţe, cumpărarea de terenuri şi de echipament necesar producţiei gospodăriei, cumpărarea de acţiuni etc. deţin o pondere mică în cheltuielile totale ale gospodăriilor populaţiei (doar 0,2%).

Produsele alimentare şi băuturile nealcoolice au deţinut, în trimestrul I 2022, în medie, 33,1% din consumul gospodăriilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Cum sa nu?poate la o famile in care lucrau toti 4!!!INS,sictir,tot ca si inflatia de 14,9 la suta,cand ea se apropie de 40 la suta!nu va e rusine sa scrieti astea?

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.