Vicepremierul Republicii Moldova spune că țara a importat în premieră gaze naturale în sistem revers, dinspre Vest spre Est

Moldovagaz Sursa/Moldovagaz Facebook

Vicepremierul Republicii Moldova, Andrei Spînu, a transmis că Republica Moldova a importat în premieră gaze naturale în sistem revers, dinspre Vest spre Est, și astfel a anulat mitul că gazele naturale și lumina pot veni doar din Federația Rusă, potrivit unui mesaj publicat pa pagina sa de Facebook. 

„Miercuri, Energocom a procurat 5,6 milioane de metri cubi de gaze naturale, care au fost transferate prin punctul de livrare Budnice din Slovacia, la frontieră cu Ucraina. Acestea completează stocurile de rezervă pe care le face Energocom pentru a asigura Republica Moldova cu necesarul de gaze naturale pentru această iarnă și contribuie la independență energetică a țării noastre”, a scris acesta.

Stocurile actuale de gaze naturale, efectuate de Energocom, au ajuns la moment la 157 milioane metri cubi. 

„Ceea ce la prima vederea părea că ne va distruge, iată că ne face mai puternici. Așa cum am promis, solidari, cu efort de economisire, vom trece cu bine această iarnă, vom ieși din sezonul rece cu capul sus, mai puternici și independenți energetic”, mai spune acesta. 

Sursa/Moldovagaz Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *