Viceprimarul Capitalei: Primăria va încasa 10 milioane de euro din parcări

Redacția dec. 12, 2022 0 comentarii
parcari albastre, Primaria Capitalei, parcare bucuresti, parcare cu plata

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, spune că primăria va încasa primii 10 milioane de lei din parcări și că este pentru prima dată în ultimii 30 de ani, parcările aduc venituri pentru bugetul oraşulu, potrivit unui mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Venituri noi la buget – Primele 10.000.000 lei din Parcări! Aceasta este valoarea dividendelor pe care Primăria Capitalei le va încasa, pentru anul 2022, de la operatorul serviciului public de parcări, Compania Municipală Parking Bucureşti (CMPB)”, a scris pe Facebook, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

Acesta spune că banii vor fi folosiţi pentru reparaţii trotuare, străzi sau lucrări de sistematizare a traficului, adică finanţare suplimentară pentru soluţii de Mobilitate în Bucureşti. Potrivit viceprimarului, din 2023 va fi mărită redevenţa pentru operatorul parcărilor.

„Acum, aceasta este de doar 1% – mult prea mică în raport cu fluxul financiar generat din operarea serviciului public de parcări. Redevenţa pentru oraş va fi una mult mai mare, pentru că obiectivul principal este să creştem veniturile municipale, nu pe ale operatorului CMPB”, a scris Bujduveanu.

„Săptămâna viitoare, pe data de 22 decembrie, vom aproba în CGMB noile reglementări pentru parcare”, a mai transmis viceprimarul, care menţionează noutăţile:

  • Tarif unic parcare 5 lei/oră
  • După expirarea timpului rezervat pentru parcare, se alocă 15 minute gratis pentru efectuarea unei plăţi noi sau pentru eliberarea locului de parcare
  • Abonament zilnic parcare de 25 lei
  • Abonament lunar parcare de 500 lei
  • Riveranii vor plăti 50 lei lună şi vor putea să parcheze oriunde în apropierea casei.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *