VIDEO: ANPC, control “fulger” la Târgul de la Academia Militară din București/ Șeful ANPC: Majoritatea celor de aici nu sunt producători, ci comercianți/ Grătarul, închis

piata volanta Academia Militara

Târgul Tradițional de la Academia Militară din sectorul 5 al Bucureștiului sau Piața Volantă, așa cum mai este cunoscut, a fost “vizitat” de reprezentanți ai Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorului, în frunte cu președintele Horia Constantinescu.

Vânzătorilor li s-a cerut, printre altele, să facă dovada că sunt producătorii produselor pe care le comercializează la tarabă, cei mai mulți neputând face dovada acestui lucru, după cum spune Constantinescu.

Ferma Maria, a Mariei, cu toneta de vânzare uriașă, o figură emblematică a zonei, a fost nevoită să tragă obloanele. Grătarul cu mici, pulpe de pui, ceafă de porc și pastramă nu mai mergea nici el.
Sancțiunile dispuse de ANPC vor fi anunțate după finalizarea controlului, a mai spus Constsntinescu.

Sursa foto: Economedia

Comentarii

  1. Noi “stim” ca pietari nu sunt producatori. De multi ani. Toate targuri sunt pline de falsi producatori, pline de produse alimentare total nesanstoase, chiar daca-s traditinale, si culmea, vandute la preturi mari. Unii au aflat abia acum, din pacate.

  2. Buna ziua,Sunt un producator care vand de peste 15 ani in aceasta piata.Anul acesta am fost nevoita sa abandonez din cauza taxei enorme 800 lei.Fiind producator nomenclatorul meu de produse se rezuma la max 5-6 tipuri.Cuma sa vinzi in conditiile in care cei din jur au la vanzare poate si 50 de produse din toate categoriile:legume,fructe,produse procesate,baturi.Eu ma rezum la cateva tipuri de fructe si acelea doar de sezon.Adica acum nu pot avea piersici la vanzare.Am inteles de la dul Nicusor Dan ,primarul actual,client in zona, ca piata e in locatie de gestiune si se poate taxa cum doreste contractorul si se vind toate tipurile de produse.Piata nu are nicio legatura cu producatorul, ea de fapt e doar un bazar comercial.Asa lupta guvernul Romaniei pentru promovarea productie autohtone direct de la sursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *