VIDEO Autostrada Moldovei: Mobilizare mai bună a asocierii Pizzarotti – Retter pe lotul 1. Încă sunt șanse pentru finalizare în decembrie 2024, apreciază Asociația Pro Infrastructură

Autostrada Moldovei Ploiești-Buzău Lot 1 Pizzarotti API

Mobilizare mai bună a Asocierii Pizzarotti – Retter pe primul lot al Autostrăzii Moldovei (A7), însă pentru finalizarea lucrărilor în decembrie 2024 constructorul trebuie să mențină ritmul de acum și să fie depășite problemele din teren, apreciază Asociația Pro Infrastructură (API).

Lotul 1 Ploiești – Mizil are o lungime de 21 kilometri, însă după un an de la intrarea în teren este la doar 20% execuție și a primit o extensie de 5 luni, până în septembrie 2024. Antreprenorul general Pizzarotti lucrează în asociere cu Retter România pentru partea de structuri și cu IBB. Recent, au fost montate primele grinzi la nodul rutier A3 – A7, iar constructorul a anunțat că din 15 septembrie începe producția de grinzi pretensionate în șantier (detalii aici).
Merg greu lucrările și pe lotul 2 Mizil – Pietroasele (28 km) unde bulgarii de la Trace au întârzieri (detalii aici). Pe Lotul 3 Pietroasele – Buzău (14 km) contractul este contestat și a ajuns, din nou, la Curtea de Apel București cu termene 21 și 22 septembrie.

„Contractul a fost semnat în 07.06.2022 și are ordin de începere emis în 11.08.2022 cu termen de finalizare aprilie 2024. Constructorii sunt întârziați aproximativ 7-8 luni de zile. Momentan este greu de crezut că lotul va putea fi inaugurat în 2024”, a transmis Asociația Pro Infrastructură.
Comentarii

 1. Aiurea mobililizare!
  Asta e propaganda dupa ce a vizitat unul de la transporturi km zero de pe A7.
  Mai incolo spre Buzau e varză!
  Iar daca se judeca dupa cum se judeca in Ro pentru lotul Pietrosele – Buzau se va mai va da doua, trei amânări!
  Inceo sa ma emoționez de realizarile cu autostrazile lui Grindeanu!😪
  Pas cu pas baieti la km de autostrada!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *