VIDEO Autostrada Sibiu – Pitești: PORR a început organizarea de șantier pe Lotul 4 și promite că lucrează program non-stop. Primul tronson de autostradă cu tunel în zona de munte din România

PORR Lot 4 Organizare șantier

Constructorul PORR (Austria) a început organizarea de șantier pentru lucrări pe lotul 4 al Autostrăzii Sibiu – Pitești. Lotul 4, Curtea de Argeș – Tigveni, are o lungime de 10 kilometri, este primul tronson de autostradă care se construiește în zona de munte și, totodată, primul lot cu tunel care întră în execuție. Durata de realizare este de 44 de luni, a anunțat CNAIR.

„Antreprenorul secțiunii 4, Tigveni-Curtea de Argeș, al Autostrăzii Sibiu-Pitești a început lucrările pentru amenajarea organizării de șantier. În perioada următoare se vor monta două stații de betoane, una fiind dedicată strict pentru materialul folosit la tunel. Secțiunea 4 are o lungime de 9,86 km, particularitatea acestei secțiuni fiind un tunel rutier cu o lungime de 1,3 km, format din două galerii, una pentru fiecare sens de mers”, potrivit CNAIR.

Ing. Fernando Lopes, manager de proiect PORR, spune că se va lucra non stop, 7 zile din 7:

Lotul 4 al Autostrăzii Sibiu – Pitești are doar 10 kilometri, dar este primul segment cu traseu de munte de pe A1 care intră în execuție, contractele pentru loturile grele (loturile 2 și 3 cu o lungime de 67 km) fiind încă în etapa de proiectare. Contractul pentru lotul 4 Curtea de Argeș – Tigveni a fost semnat cu PORR (Austria) pe 15 noiembrie 2021, atunci când la ministerul Transporturilor era interimar liberalul Dan Vîlceanu, deși Sorin Grindeanu și-a arogat meritele semnării contractului în mai multe interviuri, după cum Economedia a explicat aici.

Contractul a fost semnat pentru o ofertă de aproape 1,7 miliarde lei, adică 340 de milioane de euro (34 milioane de euro/km). Termenul de execuție este de 44 de luni de la emiterea Ordinului pentru Începerea Lucrărilor (OIL), iar cea mai dificilă lucrare de artă este tunelul de 1,3 kilometri de la Momaia, primul tunel veritabil de autostradă cu traseu în zona de munte. Și UMB va începe lucrările pe A1 Lugoj – Deva cu tuneluri/ecoducte de 2 kilometri lungime, dar într-o zonă cu un relief mult mai ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *