VIDEO Cel mai ,,avansat” şantier al Autostrăzii de Centură Bucureşti, inaugurat anul trecut cu focuri de artificii a ajuns la doar 30 %. Constructorul din Turcia mai are la dispoziţie doar un sezon pentru a termina cei 16 kilometri dintre Vidra şi Bragadiru

Inaugurare-cu-artificii-tricolore-a-lucrărilor-la-bucata-de-sud-a-centurii-Capitalei-scaled-e1597747887531-640x400

Lotul doi al Autostrăzii de Centură a Capitalei a ajuns la un stadiu fizic de execuţie de aproape 30 % după mai bine de un an de la deschiderea şantierului iar constructorul din Turcia mai are la dispoziţie doar un sezon de lucru pentru a finaliza tronsonul cu o lungime de 16 kilometri dintre Vidra şi Bragadiru. Compania de Drumuri a publicat o înregistrare video cu cel mai ,,avansat” şantier al Autostrăzii de Centură Bucureşti Sud – A0, constructorul Alsim Alarko din Turcia având termen contractual de finalizare februarie 2023, implicit cel mult încă 9-10 luni în care se mai poate lucra. Pe baza angajamentului antreprenorului, conducerea Ministerului Transporturilor a tot promis că, la sfârşitul anului viitor se va circula pe tronsonul de autostradă dintre DN 5 şi DN 6.

,,Acest lot are o lungime de 16,3 kilometri, un progres fizic de 27% iar termenul de finalizare este februarie 2023” a transmis CNAIR. Încă de la început şantierul a pornit greu, chiar dacă de facto era şi campanie electorală, în primăvară fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă îi cerea premierului Cîţu să rezolve problema avizelor pentru balastiere şi exploatarea agregatelor pentru ca, în această vară, constructorul să se mobilizeze ceva mai bine. Acelaşi antreprenor lucrează şi pe primul lot, între Vidra şi Autostrada Soarelui (17 km.) unde lucrările au ajuns la doar 13 % (şantierul a început în martie), termenul contractual de finalizare fiind iunie 2023. Pe lotul 3, A 1 – DN 6, grecii de la Aktor au început recent lucrările şi au termen aprilie 2024.

Pentru semi inelul de nord de pe A 0, din cele patru loturi sunt contracte semnate doar pe loturile 2 şi 4 (ambele cu UMB). Dacă UMB începe efectiv lucrările pe lotul 2 în primăvară, nu este exclus ca în vara anului 2023 cei 19 kilometri dintre DN 1 şi DN 2 să fie şi daţi în trafic.

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.