VIDEO Cel mai lung pod în arc din România : cum arată lucrările la Podul Dâmboviței cu o lună înaintea termenului din contract. Podul care se construiește pe DN 73 Pitești-Brașov va înlocui un pod din 1886, monument istoric

DN 73 Podul Dâmboviței

Podul peste Dâmbovița pe care îl construiește Maristar (România) pe DN 73 Pitești-Brașov va fi deschis în această toamnă, cu o întârziere de câteva săptămâni față de ultimul termen din contract, 11 septembrie. Cu o lună înaintea acestui termen, constructorul montează tablierul metalic pentru cel mai lung ,,pod de tip arc cu calea sus” din România, potrivit datelor tehnice oficiale.

Noul pod peste Dâmbovița care se construiește în județul Argeș pe DN 73 Pitești-Brașov va înlocui un pod foarte vechi, podul din 1886, monument istoric. Date tehnice: ,,Podul nou dimensionat la EuroCod va avea o lungime totală de 170 m și va fi de tip arc metalic, cu calea sus. Rampele de acces din pamânt armat cu o înălțime de maxim 10 m și o lungime de 593 m. Subtraversare a rampei Pitești printr-un pasaj de beton armat cu lungimea de 15 m și lățimea de 5 m, pentru accesul la proprietăți pe un drum local. Amenajarea a două intersecții la DN73 pentru accesul spre centrul localității Podul Dâmboviței. Podul existent de pe DN73 la km 78+519 „Podul Dâmboviței” este un pod din zidărie din moloane de piatră a cărui construcție s-a finalizat în anul 1886 și a fost declarat monument istoric conform listei monumentelor istorice aprobată prin ordinul ministrului Culturii și Cultelor nr. 2361/2010. În soluția promovată, podul nou are o lungime totală de 170,00m și traversează râul Dâmbovița, în aval de podul istoric, printr-o deschidere de 100,00m, încadrată de două deschideri marginale de câte 35,00m fiecare. Lungimea totală a proiectului va fi de 760.00m (pod peste râul Dâmbovița și rampele de acces), prin această investiție realizându-se o variantă de ocolire a centrului localității Podul Dâmboviței. De asemenea, lucrările executate vor conduce la eliminarea restricțiilor de tonaj și de gabarit de pe DN 73, astfel redeschizându-se legătura dinte Pitești și Brașov pentru traficul greu.” – comunicat CNIAR. valoarea totală a proiectului este de 46 milioane lei, iar finanțarea europeană de 32 de milioane lei.

Cele mai noi imagini cu lucrările la noul pod peste Dâmbovița au fost publicate pe Canalul YouTube Alberto Costea :

Analize Economedia

Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice
automotive foto 2

Pe 17 august CNAIR va deschide ofertele la contractele pentru modernizarea DN 73 (finalizarea lucrărilor începute acum 10 ani)

„Continuarea lucrărilor de modernizare a DN 73 între Câmpulung și Brașov, a intrat pe linie dreaptă. DRDP Brașov a publicat în SEAP anunțul pentru demararea licitației care are ca obiectiv execuția lucrărilor de modernizare a drumului între km 54+050 – km 128+250. Valoare estimata a investiției este de 688,5 milioane de lei fără TVA. Lungimea totală a sectorului vizat de modernizare este de 74,20 km iar lucrările au fost împărțite în două loturi:

– LOT 1 km 54+050 – km 92+000, care cuprinde sectorul de pe teritoriul județului Argeș (Câmpulung – limita dintre județele Argeș și Brașov);

– LOT 2 km 92+000 – km 128+250, care cuprinde sectorul de pe teritoriul județului Brașov (limita dintre județele Argeș și Brașov – intrarea în municipiul Brașov). Proiectul prevede aducerea drumului la parametrii normali de funcționare și fluidizarea valorilor de trafic. Lucrările vizează, pe lângă lucrările de ranforsare și lărgire a carosabilului la minim 7 m, și modernizarea a 13 poduri, resistematizarea a 21 de intersecții, numeroase lucrări de consolidare, respectiv refacerea sistemului de evacuare a apelor pluviale. O schimbare importantă va fi și lărgirea la 4 benzi de circulație a sectorului cuprins între ieșirea din municipiul Brașov și intersecția cu drumul de legătură spre autostrada Râșnov – Cristian”, a transmis DRDP Brașov.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Si daca faceti mărețul pid tot ramane DN 73 praf si pulbere.
    Incercati sa rupeti masina pe acest DN 73!
    Vă ia 20 de minute!
    Dar ajungeti la minunata autostrada de 6 km la Râșnov!😵

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.