VIDEO Centura de 6 kilometri de la Comarnic va fi inaugurată până la sfârșitul anului – estimare (optimistă) a CJ Prahova

Centura Comarnic februarie 2024 Sursa CJ Prahova

Lucrările pentru execuția Centurii Comarnic sunt în grafic, iar varianta de 6 kilometri ar urma să fie inaugurată până la sfârșitul anului, estimează Consiliul Județean Prahova. Practic, termenul (optimist) anunțat în toamna anului trecut la startul lucrărilor este menținut înainte de intrarea în primăvară, iar eventuala finalizare ar însemna reușita cu aprox. 6 luni înainte de termenul din contract.

Durata de execuție este de 21 de luni, iar lucrările pregătitoare au început în toamna anului trecut, dar fără a avea Autorizația de Construire Completă. Avizul pentru jumătate din proiect a fost emis de-abia la sfârșitul lunii ianuarie 2024, după cum Economedia a explicat aici. Ministerul Transporturilor, prin CNAIR a transferat în 2020 proiectele Centurilor Comarnic și Bușteni, însă CJ Prahova a reușit să înceapă lucrările doar pe varianta Comarnic, Centura Bușteni-Azuga, un proiect mult mai complicat și la a doua licitație fiind în reevaluare de oferte după contestația admisă a Ozaltin.

Constructorul Centurii Comarnic, zonă critică pe DN 1 Valea Prahovei este Asocierea constructorilor români Frasinul-Arthenis. Profilul este de Drum Național cu o bandă/sens, iar lucrările mai dificile sunt podurile peste Prahova și Magistrala CFR  București-Brașov :

,,Lucrările la centura ocolitoare a orașului Comarnic, un proiect esențial pentru descongestionarea traficului pe Valea Prahovei, se desfășoară conform planificării. În prezent, se efectuează lucrări de terasamente, consolidări și elemente de structură pentru poduri. Este prevăzut ca, până la sfârșitul anului, circulația pe această rută să fie posibilă. Centura ocolitoare, cu o lungime de aproape 6 km, este proiectată pentru a permite autovehiculelor să circule cu o viteză de 90 km/h, ceea ce înseamnă că traseul ar putea fi parcurs în aproximativ 4 minute. Aceasta va ocoli orașul Comarnic și DN1 dinspre vest, oferind o alternativă eficientă la traseul actual. Proiectul include construcția a trei poduri noi și dublarea podului existent peste râul Prahova de pe DJ101R, contribuind astfel la fluidizarea traficului. De asemenea, se va realiza un pasaj superior peste râul Prahova și calea ferată Ploiești-Brașov, facilitând astfel traversarea sigură și rapidă a acestor obstacole naturale și infrastructurale. La intersecțiile cu DN1, vor fi amenajate sensuri giratorii adecvate, proiectate să gestioneze eficient traficul provenit atât de pe noua centură, cât și din orașul Comarnic. Această abordare este menită să asigure o integrare armonioasă a noii artere de circulație cu infrastructura existentă.”- CJ Prahova.

Sursa CJ Prahova

Comentarii

 1. Si cu asta ce am facut?
  Duci coada de la intrarea in Comarnic pe centura si pe urma bara la bara la Posada, apoi Sinaia, samd.
  Bani risipiti ca sa aratati un nimic sadmasochistilor care nu protesteaza ca Nu au auostrada!😵😵
  Incepeti autostrada odata papagalilor ca au trecut 30 de ani de cand un papagal psd vroia sa-si puna cortul pe Valea Ph!😵😵

  • @Poiana
   nu e chiar asa, dupa comarnic se merge cat de cat, chit ca mergi cu 40 la ora macar te misti.
   Si mai e sensul celalalt, iarna asta am stat pe loc 1h inainte de comarnic dinspre sinaia.

   • @viindicomvs
    Poiana lui Iocan are perfectă dreptate. La sensul spre Brașov, se mută coada la Posada. Și o să țină până la gara din Bușteni. Fix până acolo. Pe sensul de coborâre o să fluidizeze traficul, dar nu acolo sunt cele mai mari probleme. Oricum nu rezolvă Predeal – Bușteni. Prioritatea nr. 1 era Bușteni – Azuga (unde mai pui că este o variantă mai lungă și mult mai grea).

 2. Si nu era mai simplu sa se facă drumuri cu sensuri unice pe 2 benzi? Și atunci o să zică unii că localnicii nu pot intra. Se poate cu cu sensuri giratorii și benzi de accelerare independente pentru a se încadra în trafic. Hai că se poate.

 3. Un drum cu două benzi pe sens de la Câmpina la Brașov ar rezolva problema văii Prahovei…Că e autostradă sau drum de orice fel…doar să ocolească localitățile! Și localnicii și turiștii , si cei ce tranzitează ar fi bucuroși .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *