VIDEO Cum arată cel mai mare şantier de autostradă din România. Pe lotul doi al Drumului Expres Craiova – Piteşti lucrează 1.700 de drumari cu sute de utilaje

Lot 2 UMB Drum Expres Sursa Foto : Horaţiu Cosma/ Facebook

Compania de Drumuri a publicat cele mai noi imagini din dronă cu şantierul lotului 2 al Drumului Expres Craiova – Piteşti unde lucrează aproximativ 1.700 de drumari cu sute de utilaje.

Pe tronsonul cu o lungime de 40 de kilometri dintre Slatina şi Balş stadiul fizic de execuţie a ajuns la 87%, iar constructorul şi oficialii din Ministerul Transporturilor dau asigurări că circulaţia va fi deschisă până la sfârşitul anului, înainte de termenul oficial 2022.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Precizările CNAIR vin după ce, vineri, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Horaţiu Cosma, a anunţat evoluţia celui mai mare şantier din România, raportat la personal mobilizat şi utilaje în teren (n.r. UMB lucrează şi pe lotul 3 Valea Mare – Coloneşti 32 km). Pe şantierul UMB lucrează peste 1.700 de drumari, iar cea mai complexă lucrare de artă este viaductul peste Olt cu o lungime de 1,7 kilometri. Două din cele trei straturi de asfalt sunt deja aşternute pe 30 de kilometri, iar mobilizarea constructorului român va permite devierea traficului de tranzit din Balş şi Slatina, oraşe sufocate în lipsa centurilor de ocolire.

„Pe sectorul de 40 de km, ajuns la stadiul fizic de 87%, constructorul român muncește cu 1.700 de oameni în fiecare colț al șantierului:

– se lucrează la podul peste Olt de la Slatina cu o lungime de 1,7 km, unde peste 200 de muncitori armează și betonează placa podului, montează grinda parapet și execută hidroizolația;

– se montează tablierul metalic al podului peste Olteț de la Balș;

– se asfaltează la foc automat (2-3 mii de tone zilnic), fiind așternute primele 2 straturi pe circa 30 de km din tronson;

– se avansează consistent la sistemul de scurgere a apelor (2-3 km de șanțuri betonate zilnic), la spațiile de servicii, dar și la cele 4 noduri rutiere de la Balș, Piatra Olt și Slatina;

– se apropie de finalizarea lucrărilor de săpătură și umplutură.

Mobilizarea rămâne excelentă aici, așa că promisiunea constructorului că va termina lucrarea anul acesta rămâne în picioare și, astfel vor dispărea ambuteiajele din zona Balș-Slatina”, a scris vineri, pe pagina sa de Facebook, secretarul de stat responsabil de domeniul rutier, Horaţiu Cosma.

Contractul pentru sectorul Balş – Slatina a fost semnat pentru 1,4 miliarde lei în decembrie 2018, iar lucrările au început în mai 2019.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: