Lucrările pe drumul de legătură dintre DN 69 Timișoara – Arad și autostrada A1 au trecut de 60%, iar la poduri și pasaje, stadiul este de 81%, transmite DRDP Timișoara.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
„Consolidarea terasamentului s-a finalizat, la fel și podețele. Fără a include nodurile și rampele pasajelor, stadiul realizării terasamentelor este de 93%. La cele trei noduri rutiere (cu DN 69, DC 58 și A1), stadiul a depășit 30%, cel mai avansat nod fiind cel cu DN 69 Timișoara – Arad, cu un procent de 53%”, mai arată instituția.
Antreprenorul, Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj S.A., are termen de finalizare al contractului finele lunii august 2025. Contractul are o valoare de peste 235 milioane lei fără TVA.
Cele mai noi imagini de pe Drum de legătură Timișoara – Autostrada A1, filmate de frameD Future Productions:
Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 20 august 2025.
Reamintim că primul rezultat al evaluării a fost contestat la CNSC și a urmat altă acțiune în instanță, la Curtea de Apel București.
În februarie 2024, Concurentul Strabag (Antrepriza de Reparații și Lucrări Cluj) a depus o contestație la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. Firma Drumuri și Poduri Banat a fost înființată în 2011 la Timișoara, a raportat 24 de angajați în 2022 și o cifră de afaceri de 32 milioane lei, potrivit termene.ro. În Asociere este și firma OPR Asfalt care a derulat lucrări pe Drumurile Naționale cu CNAIR și de modernizare pe DJ 691 la Timișoara (CJ Timiș).
În septembrie 2023, stadiul lucrărilor la data rezilierii contractului anterior a fost de aproximativ 25%.
Lungimea noului drum de legătură pentru descărcarea traficului de pe autostrada A1 spre Timișoara, pe conexiunea DN 69 Timișoara – Arad, este de 10,25 km. Drumul va avea două poduri noi, șase pasaje și trei noduri rutiere. Profilul este de Drum Expres, cu parte carosabilă de 2 x 7 metri lățime și 1,5 metri spațiu median pentru separator de sens. Prin realizarea acestui obiectiv se asigură descărcarea traficului rutier de pe Autostrada Arad – Timișoara, cu scopul creșterii mobilității la nivelul infrastructurii rutiere aferente rețelei TEN-T, ce va contribui la promovarea competitivității economice și la îmbunătățirea condițiilor în transportul rutier de mărfuri și călători și la reducerea emisiilor poluante prin eliminarea/reducerea blocajelor de trafic și reducerea duratelor de transport.