VIDEO După ce au tot promis Autostrada Comarnic – Brașov, politicienii PSD și PNL s-au înghesuit la semnarea contractului pentru modernizarea Drumului Județean pe Valea Doftanei, alternativa la aglomerația de pe DN 1. Mizele contractului de 400 milioane lei semnat cu Erbașu

Semnare Contract Valea Doftanei

Aglomerație de politicieni, miercuri seară, la semnarea contractului pentru modernizarea Drumului Județean 102 I Câmpina – Săcele pe Valea Doftanei. La semnarea contractului de peste 400 de milioane de lei pentru modernizarea celor 25 de kilometri de drum județean pe Valea Doftanei au participat premierul Nicolae Ciucă, vicepremierul și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul de Interne Lucian Bode, fost ministru al Transporturilor și ministrul Dezvoltării Cseke Attila (UDMR). De asemenea, au fost prezenți șefii CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, și CJ Brașov, Adrian Veștea (ambii de la PNL), și șeful Cancelariei prim-ministrului, Mircea Abrudean. Șoseaua va deveni o rută alternativă pentru DN 1 Valea Prahovei și DN 1 A Ploiești – Cheia – Săcele (varianta pentru camioane). Practic, Drumul Județean, odată modernizat, va fi util șoferilor care merg spre și dinspre Brașov, fără a mai tranzita stațiunile prahovene unde se formează cele mai mari cozi.

Modernizarea Drumului Județean pe Valea Doftanei era descrisă încă din 2015 la Ministerul Transporturilor drept un proiect „critic” după trei încercări ratate de a construi Autostrada Comarnic – Brașov.

Modernizarea DJ Câmpina – Săcele, un contract mai greu decât pare

Ministerul Dezvoltării a lansat licitația pentru modernizarea Drumului Județean în iulie 2022, iar în septembrie a primit 9 oferte. După mai multe amânări, Compania Națională de Investiții (din subordinea Ministerului Dezvoltării) a desemnat câștigător constructorul român Erbașu, iar concurenții nu au depus contestații, situație rar întâlnită. Durata mare de execuție se explică prin perioada mai scurtă în care se poate lucra în zona de munte, la o altitudine de sute de metri. Totodată, diferența de aproximativ 200 de milioane de lei între costul total aprobat prin indicatori și costul lucrărilor pentru execuție trebuie să acopere și valoarea exproprierilor.

Proiectarea are o durată de 6 luni, pentru execuție sunt prevăzute 42 de luni, iar garanția este de 5 ani. La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a aprobat, în februarie 2022, indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea și modernizarea DJ 102I, Valea Doftanei (județul Prahova) – Brădet (județul Brașov). Reabilitarea și modernizarea drumului județean 102I se va realiza între km 37+620 și km 63+256,08, pe o lungime totală de 25,6 km, iar traseul se împarte în 2 tronsoane, astfel:

– tronsonul 1, aflat pe raza județului Prahova, între km 37+620 și km 50+820,38 (limita jud. Brașov), în lungime de 13,2 km;

– tronsonul 2, aflat pe raza județului Brașov, între km 50+820,38 și km 63+256,08, în lungime de 12,4 km.

Șoseaua va fi lărgită la 8 metri parte carosabilă, cu câte 3 metri lățimea pentru fiecare bandă de circulație, 1,5 metri acostamente și 0,5 metri benzi de încadrare, a transmis reprezentantul Erbașu.

Comentarii

 1. Acest proiect are 7 sau 8 ani vechime.
  E de cand era celebrul Cosma la butoane in PH.
  😵
  Acum mai lucreaza încă 4 ani la un interjudetean de 25 km pe două benzi.
  E de presupus că se va da in functiune după ce face PSD-ul Autostrada Comarnic-Brasov.😪
  Sa se calculeze care e viteza medie lunară proiectata de realizare a acestui drum interjudetean.
  Raspuns pentru pomanagii de la “semnare”:
  25,6 km : 42 luni = 0,61 km / lună. 😫😫
  Colosal!
  În Italia sau Spania tot drumul se putea realiza in 12 sau 13 luni.😡
  Interjudetean!😵😵
  Vai de capul vostru incompetetilor!

 2. Penibilul situatiei reiese din vizionare filmuletului de 29 minute!😵
  Osanale si realizări mărețe!
  Bomboana pe colivă a acestui filmuleț a fost Dr. Bode.
  Care ne-a zis ca inca din 2020 a descoperit acest drum. 😪
  Si dupa lupte seculare care au durat mult, ca au muncit pentru Interjudeteanul asta de 25,6 km, au realizat un proiect ca in Spania care va lega, va dezlega, va drege….
  Povesti nemuritoare!
  🤣🤣
  O simpla cautare pe net si gasiti protocolul dintre CJ Bv. si C. J Ph de prin anii 2003, 2004.
  😵
  Bode e cunoscut ca Plagiator nu ca drumar sau deschizător de drumuri!
  😱
  Au cântat trompetele degeaba pentru o lucrare care se va termina cândva!
  La ce lucrare insignifiantă, la ce termen de executie are, aș crede că va ramâne un ciot fără conexiune cu DN 1!
  Cine sa faca conexiunea Banesti-Valea Doftanei?
  Si cand?😵

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *