VIDEO Explozie pe șantierul Autostrăzii Moldovei: Imagini cu lucrările UMB pe primul lot al secțiunii Focșani – Bacău

Autostrada Moldovei A 7 Focșani-Bacău Lot 1

Explozia de pe șantierul Autostrăzii Moldovei (A7) s-a produs pe primul lot al secțiunii Focșani – Bacău (36 km), iar Transgaz precizează că antreprenorul UMB nu avea avizele necesare pentru lucrările de relocare a magistralei. Imagini din dronă din data de 17 septembrie surprind zona lucrărilor de lângă localitatea Călimănești (județul Vrancea) unde s-a produs explozia în urma căreia patru persoane au murit, iar alți 5 sunt răniți.

Pentru primul lot al Autostrăzii Focșani – Bacău, UMB a primit autorizația de construire pe 27 martie 2023, iar stadiul fizic este de 5%. termenul de realizare este septembrie 2025.

Pentru lotul 2 Domnești Târg – Răcăciuni (39 km) sunt autorizate lucrări de 2,8 miliarde lei, iar pentru lotul 3 de 1,9 miliarde lei.

Parte a Autostrăzii Moldova (A7), Autostrada Focșani – Bacău este compusă din 3 loturi:

Lotul 1: Focșani – Domnești Târg (35,60 km)

Lotul 2: Domnești Târg – Răcăciuni (38,78 km)

Lotul 3: Răcăciuni – Bacău (21,52 km)

Zona în care s-a produs explozia se poate observa de la secunda 25 în filmarea din 17 septembrie:
Compania Transgaz anunță, printr-un comunicat de presă, în legătură cu explozia de pe șantierul autostrăzii A7 Moldova (Focșani – Bacău) că firma de construcții nu a respectat avizul de amplasament eliberat de Transgaz.

„În noaptea de 21 septembrie 2023, în județul Vrancea, în jurul orei 01:15, pe conducta de transport gaze naturale Dn800 Șendreni-Onești, în zona localității Călimănești, la kilometrul 93+328 față de SCV Șendreni, respectiv kilometrul 52+174 față de NT Onești s-a produs un incident tehnic major cu foc ,în timpul execuției lucrărilor la autostrada A7 Moldova (Focșani – Bacău). Menționăm faptul că, constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea “Autostrada Focșani – Bacău (inclusiv rețele de utilități) cu amplasamentul pe teritoriul județului Vrancea”, acesta nedeținând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect”, se arată în comunicatul companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *