VIDEO Linia de tren cu tuneluri construite acum 150 de ani. CFR Călători explică de ce trenurile nu pot ajunge în mai puțin de două ore de la București la Brașov : viteza maximă permisă la câmpie este de doar 140 km/h, iar în zona de munte, linia cu tuneluri din 1878 încă nu este modernizată

Linia de tren București Brașov CFR Călători tuneluri

Trenurile CFR Călători nu pot parcurge ruta București-Brașov în mai puțin de două ore pentru că viteza maximă pe linia parțial modernizată (la câmpie) este de 140 km/h., iar pe tronsonul de munte Predeal-Brașov declivitatea maximă este de 25 ‰, curbele sunt strânse, iar viteza maximă este limitată la 50 km/h, inclusiv în cele două tuneluri dintre Predeal și Timișu de Sus construite acum aproape 150 de ani (1876-1878), potrivit CFR Călători. Operatorul feroviar național a publicat o înregistrare video cu traseul București-Brașov, una dintre cele mai solicitate rute din țară și a prezentat cele mai importante informații privind această Magistrală, prima linie electrificată din țară. Înregistrarea din cabina locomotivei a fost publicată înainte ca directorul general Tarom să anunțe o cursă de la Otopeni la Aeroportul Brașov-Ghimbav, declarație controversată pentru că, pe distanțe atât de scurte transportul eficient se poate asigura pe calea ferată, iar Comisia Europeană sprijină transportul sustenabil cu trenul pentru aceste distanțe reduse.

În prezent, cel mai rapid tren CFR Călători, IR 1882 parcurge distanța București-Brașov (166 km.) în două ore și nouă minute, iar din decembrie, odată cu Noul Mers al Trenurilor vor fi reintroduse trenurile INTERCITY cu oprire doar la Ploiești Vest, dar cu o durată a călătoriei tot de peste două ore. (În decembrie 2021, Ministerul Transporturilor anunța că Tomis Expres Brașov-Constanța a făcut puțin sub două ore între Brașov și București).

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Pentru modernizarea tronsonului de munte Predeal-Timișu de Sus-Brașov, CFR Infrastructură derulează un contract pentru un studiu de fezabilitate care să permită creșterea vitezelor, inclusiv un traseu nou cu tuneluri. De la Brașov la Sighișoara Magistrala CFR este în reabilitare, dar proiectul este mult întârziat. Singura linie pe care trenurile pot circula cu 160 km/h. este Magistrala M 800 București -Constanța. De asemenea, între Sighișoara și Simeria, pe M 200 sunt tronsoane recent modernizate pentru viteza maximă de 140 -160 km/h.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Romania era mai capabila de construcții de infrastructura acum 150 de ani decât este în 2022. Popor de mamaligi condus de ciobani.

  2. “Romania lucrului bine facut”.
    “Pas cu pas baieti”
    CFR Calatori e ca o floare!
    Nu a vazut de 33 de ani ca au scazut nr.de calatori la 30% din cati erau in 1990.
    Au ales “Autostrada Zapezii”!
    🤣🤣🤣🤣

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.