VIDEO Podul de la Brăila, cu 10 zile înainte de inaugurare: S-au terminat testele de rezistență. Trecerea Dunării va fi gratuită în primii 5 ani de la deschidere

Pod Brăila teste finalizate 16 iunie

S-au terminat testele de rezistență la Podul peste Dunăre de la Brăila, a anunțat vineri secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu. Podul de la Brăila este cea mai complexă lucrare de infrastructură rutieră de după Revoluție și a costat peste 500 de milioane de euro, finanțare europeană, iar inaugurarea este programată pentru sfârșitul lunii, data anunțată fiind 27 iunie. În primii 5 ani de la deschidere șoferii nu vor plăti taxă de trecere.

S-au finalizat testele de încercare a podului suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați – Tulcea. La Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați – Tulcea, s-au finalizat testele de încercare a suprastructurii, ultimul fiind testul de încercare dinamică, care s-a realizat prin intermediul deplasării unor camioane încărcate pe pod, ce au rulat cu o viteză constantă de aproximativ 80 km/h, trecând peste obstacole preamplasate. În ultimele zile, a continuat efectuarea teste statice, necesare pentru verificarea eficienției statice pentru forța tăietoare, momentul încovoietor pentru tablierul metalic și forța de tensiune din tiranți. Aceste teste statice s-au realizat pe blocurile de ancoraj și turnuri, prin poziționarea a câte 18-19 camioane încărcate cu 40 tone fiecare. Cum spuneam, acesta este cel mai complex și avansat proiect de testare a unui pod, având în vedere că se folosesc și 2 sisteme de măsurare și observare a evoluției podului în faza de încărcare: un sistem topografic de înaltă precizie și sistemul format din cei 50 senzori montați permanent pe pod, în puncte sensibile”, Ionel Scrioșteanu.

Din imaginile publicate pe Canalul YouTube „Răducu P Drum”se observă lucrările pentru montarea parapetelor de protecție urmând să fie trasate și marcajele. De asemenea, la intrarea pe viaduct se fac asfaltări:




Lucrările pentru podul cu o lungime de 2 kilometri au început efectiv în primăvara anului 2019. Investiția de aproximativ 500 milioane euro presupune și amenajarea a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri sunt pe teritoriul județului Tulcea. Deasupra Dunării este podul suspendat, în lungime 1,9 kilometri. Podul are trei deschideri: o deschidere principală (1.120 m) și două deschideri laterale de 489,6 m pe malul Brăila și de 364,6 m pe malul Tulcea. De o parte și de alta sunt prevăzute două viaducte de acces în lungime de câte 110 m fiecare. Drumul principal va avea două benzi pe sens și va lega județul Brăila de județul Tulcea, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens, în lungime de 4,3 km. Vor fi realizate intersecții giratorii, 33 de poduri, podețe, pasaje și o stație de taxare.

Comentarii

  1. Normal ca trecerea va fi gratuita: au nevoie sa poata incasa comisioanele in continuare pentru plata trecerii pe podurile care conteaza cu adevarat: Bucuresti – Constanta si Bucuresti – Tulcea

    • ce vorbesti fratica? decat capitala manelistanului conteaza, e buricul universului? ar trebui marite taxele alea de 50 de ori pentru toate cazanele cu numere de bukresh. si-ai sa vezi cum peste noapte am avea un litoral civilizat.

  2. trebuia inclusa si o cale ferata, in rest in afară de obisnuitele intarzieri si supra costuri, podul arata super…golden gate de san braia 😁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *