VIDEO Podul suspendat de la Brăila: Astaldi a montat 50 din cele 86 de segmente ale tablierului metalic/ Scenariile pentru deschiderea circulației până la sfârșitul anului

Pod Brăila tablier montare API

Podul peste Dunăre de la Brăila a ajuns la jumătatea etapei de montare a tablierului metalic, 50 dintre cele 86 de segmente care compun tablierul fiind deja montate, potrivit Asociației Pro Infrastructură, care a prezentat cea mai recentă filmare din dronă a podului suspendat și a drumurilor de legătură.

Mica întârziere provocată de vremea nefavorabilă din februarie-martie poate fi recuperată, iar la sfârșitul lunii iunie toate segmentele ar trebui să fie montate, după care începe sudarea pieselor, covoarele asfaltice, finisajele și testele statice și dinamice.

Însă deschiderea circulației pe al treilea pod suspendat din Europa este condiționată de evoluția lucrărilor la drumurile de legătură, fără de care Podul riscă să devină cel mai scump „muzeu”.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

„Podul suspendat de la Brăila, la jumătatea operațiunilor de instalare a tablierului. Antreprenorii WeBuild-IHI Infrastructure au intrat într-un ritm bun la instalarea celor 86 de segmente de tablier metalic și ar trebui să fie toate sus până la sfârșitul lunii iunie. Apoi vin sudurile finale, asfaltul și finisajele. Și, bineînțeles, tensionarea cablurilor și testele. La drumurile de legătură, pe lângă problemele cu mutările de utilități despre care v-am zis de nenumărate ori, a apărut o surpriză neplăcută cu subcontractorul Tancrad care a renunțat. WeBuild a găsit înlocuitor și se crește treptat ritmul. Singura variantă fezabilă de deschidere a traficului în 2022 este, cum v-am explicat încă din iarnă, pe nodul cu DN22B Brăila-Galați de la baza podului, sau în cel mai bun caz până la girația cu DJ221B (Calea Galați), respectiv pe conexiunea scurtă spre Smârdan/Măcin de pe malul tulcean. Capătul de vest (intersecția cu DN2B/Șos. Baldovinești) și drumul de legătură spre Jijila rămân pentru anul viitor”, a transmis Asociația.

Contractul pentru Podul suspendat de la Brăila, cea mai complexă lucrare de infrastructură rutieră din ultimii 30 de ani, a fost semnat în ianuarie 2018 pentru 433 milioane euro, iar constructorul a intrat în teren la sfârşitul anului 2018. Antreprenor general este asocierea italo-niponă Astaldi – IHI Infrastructure, care a câştigat contractul de aproape o jumătate de miliard de euro. Lucrările pentru podul cu o lungime de 2 kilometri au început efectiv în primăvara anului 2019.

Investiția presupune amenajarea a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri sunt pe teritoriul județului Tulcea. Deasupra Dunării este podul suspendat, în lungime 1,9 kilometri. Podul are trei deschideri: o deschidere principală (1120 m) și două deschideri laterale de 489,6 m pe malul Brăila și de 364,6 m pe malul Tulcea. De o parte și de alta sunt prevăzute două viaducte de acces în lungime de câte 110 m fiecare. Drumul principal va avea două benzi pe sens și va lega județul Brăila de județul Tulcea, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens, în lungime de 4,3 km. În rest, vor fi realizate intersecții giratorii, 33 de poduri, podețe, pasaje și o stație de taxare.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: