Viitorii administratori ai Romgaz: Ministerul Energiei organizează consultări înainte de Crăciun pentru elaborarea scrisorii de așteptări

Sediul Romgaz sursa Romgaz sursa foto: Romgaz

Ministerul Energiei, acționar în numele statului cu 70% din Romgaz, anunță consultări pe 22 decembrie cu ceilalți acționari minoritari, în vederea elaborării formei finale a scrisorii de așteptare către viitorii membri ai consiliului de administrație. Romgaz este a doua cea mai mare și mai profitabilă companie a statului român (după Hidroelectrica) și va avea un nou consiliu de administrație, cu membri numiți pe patru ani. Scrisoarea de așteptare este un document obligatoriu pe care se va baza mandatul acelor administratori aleși de consultantul în recrutare specializat și va fi folosit de respectivii candidați în redactarea propriei scrisori de intenție către minister.

„Scrisoarea de așteptări face parte din documentele obligatorii în procesul de selecție a administratorilor unui operator economic, ea conținând performanțele așteptate de la organele de administrare și conducere și politica acționariatului privind administrarea și conducerea întreprinderii publice pentru următorii 4 (patru) ani.

Pe baza Scrisorii de așteptări, candidații aflați în Lista scurtă intocmită de expertul independent specializat în recrutare redactează o Declarație de intenție. Dezideratele din Scrisoarea de așteptări vor trebui reflectate în detaliu în Declarațiile de intenție ale candidaților pentru poziția de administrator și în Planul de administrare ce va fi realizat de către aceștia…Forma finală a Scrisorii de aşteptări va fi aprobată prin ordin emis de ministrul energiei, in conformitate cu prevederile art.8 alin. (2) din Anexa nr. 1c la HG nr. 722/2016 si va fi publicată pe paginile de internet ale autorităţii publice tutelare şi întreprinderii publice, cel târziu o dată cu stabilirea Listei scurte a candidaţilor”, se arată în anunțuț Energiei.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Printre așteptările generale pe care acționarul majoritar le are de la Consiliul de Administație Romgaz se numără creșterea profitabilităii companiei, dezvoltarea și diversificarea activității și o politică predictibilă de dividende.

Energia a declanșat, încă de acum un an, procesul de selecție pentru acei administratori care vor constitui, pentru următorii patru ani, următorul Consiliu de Administrație al Romgaz. Pentru fiecare dintre cei șapte membri pot fi selectați maximum cinci candidați, pentru acest lucru fiind ales, prin licitație, consultantul Pluri Consultants. Posturile sunt unele cele mai „vânate” în sistemul de stat din România, atât din punct de vedere al remunerației, cât și a importanței în sine, Romgaz fiind o companie care, mai ales în actualul context geopolitic și economic, este vitală pentru România. Prin urmare, membrii CA, care numesc conducerea executivă, devin și ei foarte importanți. Spre exemplu, președintele CA Dan Drăgan, potrivit declarației de avere publicată pe site-ul Romgaz, a câștigat anul trecut, doar exercitând această funcție începând din martie 2021, 123.000 de lei.

Actualul CA Romgaz este format, începând din 2020, din șapte membri, care sunt pe mandate provizorii de câte patru luni, reînnoite periodic. Aceștia sunt Dan Drăgan – președinte (secretar de stat în minister), Marius Aristotel Jude, Virgil Marius Metea, Gheorghe Silvian, Botond Balazs, Cezar Batog și Nicolae Bogdan Simescu. Mai multe detalii despre aceștia, aici.

Romgaz este cel mai mare producător de gaze al țării, companie listată la bursă, cu 6.000 de angajați. Romgaz, dincolo de exploatările onshore, este de curând partener egal cu Petrom pe perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră, cu rezerve estimate de 120 de miliarde metri cubi și partener cu 12% în perimetrul gazeifer al LukOil, tot din Marea Neagră, cu rezerve preliminare estimate la circa 50 de miliarde de metri cubi. Compania operează , de asemenea, și patru din cele cinci depozite de gaze ale țării.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: