Vlad Voiculescu şi Claudiu Năsui vor coordona un grup de lucru pentru redeschiderea economiei. HoReCa a propus relansarea evenimentelor și călătoriilor, pentru cei vaccinați, cu anticorpi sau testați

claudiu nasui vlad voiculescu horeca foto facebook

Ministrul Economiei Claudiu Năsui și ministrul Sănătății Vlad Voiculescu vor conduce un grup de lucru la care se va alătura și ministerul Culturii, astfel încât să fie creionat un calendar pentru relansarea evenimentelor și călătoriilor. Inițiativa vine din partea industriei HoReCa și de spectacole, care a participat astăzi la o întâlnire cu cei doi miniștri.

Ministrul Claudiu Năsui a transmis că discuția cu reprezentanții industriei HoReCa s-a axat pe „elaborarea unui plan de deschidere a economiei, fie el și cu valoare orientativă”. „Principala concluzie a fost că românii au nevoie de o rază de speranță în această luptă prelungită cu pandemia. Sănătatea românilor este cea mai importantă, dar și libertatea acestora de a munci și de a produce valoare adăugată în economie și de a-și câștiga traiul zilnic”, a scris Năsui, pe Facebook.

„Discuțiile s-au axat pe planificarea deschiderii mediului de business. Mesajul comun al acestui grup de lucru a fost pregătirea unui calendar de deschidere a economiei, cu valoare orientativă. De asemenea, s-a discutat despre eventualele măsuri de acces al persoanelor în structurile de cazare”, arată și un comunicat al ministerului Sănătății.

Daniel Mischie, președintele HORA, a declarat pentru Economedia că discuția, care a avut loc la solicitarea industriei, a fost legată de un orizont de redeschidere a industriei HoReCa.

„Se dorește constituirea unui grup de lucru prin care să propunem o redeschidere graduală a industriei HoReCa, urmând anumite proceduri și în funcție de anumiți coeficienți de infectare, de pozitivitate. Vrem să vedem deschiderea autorităților spre revenirea la normalitate. Și vrem, împreună cu Guvernul, să constituim un grup de lucru prin care să propunem un set de măsuri, un set de pași, mici și siguri care trebuie făcuți spre redeschiderea industriei HoReCa”, a declarat Mischie pentru Economedia.

Un exemplu de măsură este un set de reguli pentru funcționarea restaurantelor, luând în considerare masa de oameni care au astăzi anticorpi după trecerea prin vaccin sau prin boală sau cea de oameni care sunt pregătiți să facă un test.

„Să poți face un eveniment, o nuntă, un botez, cu oameni despre care se dovedește că nu sunt infectați sau că au anticorpi. Pe de altă parte, să poți să călătorești în mod liber. Totodată chiar și cei care nu au anticorpi sau nu fac un test anti-Covid, practic și ei trebuie să aibă acces la facilitățile tip restaurant, dar cu anumite condiții”, a completat Mischie.

El a afirmat că va fi constituit un grup de lucru sub coordonarea ministrului Economiei și al Sănătății, la care se va alătura și ministerul Culturii, pentru partea de evenimente.

Întâlnirea dintre Claudiu Năsui, Vlad Voiculescu și reprezentanții HoReCa FOTO Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *