Vodafone a respins o ofertă grupului francez Iliad de 11 milioane euro pentru divizia sa din Italia

Redacția feb. 10, 2022 0 comentarii
antena, comunicatii, telecomunicatii, tehnologia 5g Sursa foto Pixabay

Operatorul britanic de telecomunicaţii Vodafone a anunţat joi că a respins o ofertă preliminară venită de la grupul francez de telecomunicaţii Iliad SA şi fondul de investiţii Apax Partners, care şi-au exprimat interesul pentru a cumpăra operaţiunile din Italia ale acestuia, informează Reuters, citat de Agerpres.

Oferta „nu este în interesul acţionarilor “, a informat Vodafone, într-un scurt comunicat de presă. Chiar dacă Vodafone nu a menţionat valoarea ofertei lansate de Iliad şi Apax Partners, o sursă din apropierea acestui dosar a dezvăluit că Iliad, companie susţinută de miliardarul Xavier Niel, a oferit mai mult de 11 miliarde de euro pentru a prelua Vodafone Italy.

„Vodafone va continua să urmărească în mod pragmatic mai multe oportunităţi de consolidare pentru a ajunge la structuri sustenabile pe marile sale pieţe europene, inclusiv în Italia”, a precizat grupul britanic.

Săptămâna trecută, directorul general de la Vodafone, Nick Read, a declarat în mod public că analizează oportunităţile de fuziune cu rivalii din Marea Britanie, Spania, Italia şi Portugalia.

Italia este una din cele mai competitive pieţe de servicii de telefonie mobilă din lume, în condiţiile în care pe această piaţă activează mai mulţi operatori, printre care fostul monopol Telecom Italia SpA, Vodafone şi Wind Tre SpA, o divizie a CK Hutchison Holdings Ltd.

Vodafone, prezent şi în România, este cel mai mare operator de servicii mobile şi fixe din Europa şi cel mai mare furnizor de servicii IoT din lume. Compania britanică operează reţele mobile şi fixe în 21 de ţări şi 52 de reţele mobile partenere. La 30 septembrie 2021, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori de servicii mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV şi peste 136 milioane de dispozitive IoT conectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *