Volkswagen a demarat producția modelului electric ID.5 la Zwickau

Redacția ian. 28, 2022 0 comentarii
electric-id_5-IQ_light-10_6-1920x1152

Volkswagen a demarat producția ID.5 și ID.5 GTX în Zwickau și a finalizat astfel transformarea fabricii de vehicule într-o fabrică de mașini pur electrice, așa cum a anunțat în noiembrie anul trecut. Potrivit companiei, producția din 2022 va depăși cele 180.000 de mașini electrice produse aici anul trecut.

În Zwickau, șase modele ale mărcilor VW, Audi și Cupra sunt acum produse pe baza sistemului modular de acționare electrică (MEB) – Curpa Born, Audi Q4 e-tron, Q4 e-tron Sportback, precum și VW ID.3, ID.4 și acum și ID.5 – a cărui producție de pre-serie rulează deja din februarie 2021.

„Uzina de producție din Zwickau a deschis calea pentru ca grupul să facă acest lucru cu șase extinderi pentru trei mărci în doar 26 de luni”, spune Christian Vollmer, membru al Consiliului de administrație pentru producție al mărcii Volkswagen. „Cunoștințele și experiența dobândite ne vor ajuta să continuăm să ne electrificăm rețeaua de producție rapid și eficient.”

Anul acesta, va urma și producția VW ID.4 la Emden și la uzina din Chattanooga din SUA, la fel ca și începerea producției dubiței electrice ID. Buzz în Hanovra.

„Acum – și în funcție de modul în care se desfășoară situația semiconductorilor – se va concentra pe atingerea capacității maxime”, a spus Stefan Loth, președintele consiliului de conducere Volkswagen Saxonia.. „În acest an ne propunem să depășim cele 180.000 de vehicule construite de Volkswagen Saxony în 2021.”

Dar acest lucru înseamnă și că, chiar și la fabrica de mașini electrice, care a reușit să treacă relativ bine de blocajele de pe piața semiconductorilor în 2021 în comparație cu uzina principală din Wolfsburg, lipsa cipurilor va rămâne o problemă în 2022.

Posibil și din acest motiv, comitetul de întreprindere nu se îndoiește de vehiculele MEB. „Trecerea la producția de vehicule electrice a fost exact decizia corectă pentru fabrica din Zwickau”, spune Jens Rothe, președintele Comitetului General de Întreprindere al Volkswagen Saxonia. „Cererea pentru modelele noastre este în plină expansiune, iar locurile de muncă ale echipei noastre vor fi în siguranță pentru anii următori. Suntem un pionierat al schimbării și am răsplătit încrederea Grupului în noi.”

Volkswagen a investit aproximativ 1,2 miliarde de euro în transformarea uzinei din 2018.

Sursa foto: VW

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *