Volkswagen preia din nou comenzi pentru modelul electric de buget e-UP, stimulat și de succesul Dacia Spring

Redacția feb. 18, 2022 0 comentarii
e-up-up1649-v1

Volkswagen preia din nou comenzi pentru mașina electrică de buget e-Up. Varianta Style ‘Plus’ este disponibilă la prețuri începând de la 26.895 de euro, înainte de subvenții. De altfel, Volkawagen a fost readus pe acest drum datorită succesului de care se bucură singura mașină de buget de pe piață, Dacia Spring, care a vândut peste 27.000 de unități anul trecut și s-au comandat peste 40.000.

Zvonurile despre o revenire a e-Up, vândut de mult timp, circulau de la mijlocul lunii ianuarie, chiar dacă VW impusese o înghețare a comenzilor pentru e-Up în 2020. Potrivit electrive.com, odată cu bonusul de mediu sporit și, ulterior, cu introducerea primei de inovație ca parte a pachetului de stimulare Corona, cererea pentru mașina electrică mică a crescut vertiginos – datorită subvenției mari, versiunea electrică, altfel scumpă, avea un preț foarte atractiv.

Datorită numărului mare de comenzi, e-Up s-a aflat pe locul doi în statisticile germane KBA pentru înmatriculările de vehicule electrice în 2021, cu aproximativ 30.800 de livrări – comparabil cu Dacia Spring, UE, dar cu timp mult mai puțin pe piață pentru modelul românilor de la Dacia.

„Acum, că stocul de comenzi a fost procesat cu succes, modelul de la segmentul de sub ID.3 este disponibil pentru comandă din nou în Germania și va fi lansat treptat pe alte piețe europene”, a anunțat acum VW.

Nu există modificări la tehnologia de antrenare a e-Up Style „Plus”: sistemul de propulsie electric continuă să producă 61 kW, cuplul maxim este de 210 Nm. În această configurație, e-Up este echipat standard cu priza de încărcare CCS. Cu o putere de încărcare maximă de 40 kW, un proces de încărcare la 80% durează aproximativ 60 de minute. Cu curent alternativ, o încărcare de 80% cu o putere de 7,2 kW durează puțin mai mult de patru ore.

VW nu a precizat când vor fi livrate vehiculele comandate – dar cum subvenția germană pentru EV, care este limitată până la 31 decembrie 2022, o posibilă dată de livrare ar fi o informație importantă.

Sursa foto: Volkswagen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.