Volkswagen pune o pauză în ceea ce privește fabricile de baterii din Europa, așteptând răspunsul UE la subvențiile oferite de americani prin legea de reducere a inflației

Redacția mart. 8, 2023 0 comentarii
VW ID.3

Producătorul auto german Volkswagen așteaptă să afle care va fi răspunsul Europei la Legea americană de reducere a inflației înainte de a avansa cu planurile de a construi alte fabrici de baterii în Europa, a anunțat compania, scrie Reuters.

Financial Times a relatat anterior că Volkswagen a pus în așteptare planurile pentru o fabrică de baterii în Europa de Est, următoarea uzină preconizată în regiune, și a acordat prioritate construirii unei fabrici în America de Nord, unde ar putea obține subvenții de 9-10 miliarde de euro.

Întrebat despre acest raport, un purtător de cuvânt al Volkswagen a declarat că producătorul auto “evaluează în continuare locațiile potrivite pentru următoarele noastre fabrici de baterii din Europa de Est și America de Nord”. Nu s-a luat încă nicio decizie”. Sub conducerea fostului director general Herbert Diess, Volkswagen a anunțat în martie 2021 că va construi 6 gigafabrici în Europa, cu o capacitate totală de 240 de gigawați oră.

“Ne menținem planul nostru de a construi fabrici de celule pentru aproximativ 240 GWh în Europa până în 2030, dar pentru aceasta avem nevoie de condiții-cadru adecvate. De aceea, așteptăm să vedem ce va aduce așa-numitul “Green Deal” al UE”, se arată în comunicatul de miercuri.

Thomas Schmall, membru al consiliului de administrație al Volkswagen, a postat săptămâna trecută pe LinkedIn că Europa riscă să piardă “cursa pentru investiții de miliarde de euro care vor fi decise în următoarele luni și ani” în favoarea condițiilor atractive oferite de Legea americană pentru reducerea inflației.

Compania a declarat în luna octombrie a anului trecut că intenționează să aleagă locul în care va construi o uzină în Europa de Est în primele șase luni ale anului 2023.

 

Sursa foto: Volkswagen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *