Volkswagen va decide în prima jumătate a anului viitor care va fi amplasamentul din Europa de Est pentru o fabrică de baterii

vw, id life

Cel mai mare producător auto european Volkswagen intenționează să decidă în prima jumătate a anului 2022 amplasamentul unei fabrici de baterii planificate în Europa de Est, potrivit Reuters.

Volkswagen a prezentat la începutul acestui an planurile de a construi șase fabrici mari de baterii în întreaga Europă până la sfârșitul deceniului. Țările din Est luate în calcul sunt Ungaria, Polonia, Slovacia și Republica Cehă, iar una dintre fabrici va fi deschisă în 2027.

Compania a spus că planifică încă să se stabilească ferm pe o locație pentru uzină în primele șase luni ale anului viitor și că nu a întârziat decizia. Potrivit raportului, România nu se află pe listă și are puține șanse. Chestionat de Economedia.ro asupra șanselor României, Volkswagen a transmis că e prea devreme pentru o decizie acum.

“După cum știți, ceea ce trebuie luat în considerare pentru această decizie sunt condițiile respective ale țării, mediul economic, strategia de e-mobilitate și cadrul de subvenționare”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

De altfel, CEO-ul Volkswagen, Herbert Diess, și Thomas Schmall, membru al consiliului de administrație pentru tehnologie, au fost în vizită luni în Republica Cehă pentru a observa unitatea Skoda, deținută de VW, precum și strategia de electrificare a țării.

Ministrul ceh al industriei, Karel Havlicek, a spus anterior că Volkswagen a întârziat decizia. Însă prezența unei fabrici Skoda în Cehia, mărește șansele acestei țări.

“S-a presupus că vor decide până la sfârșitul anului, acum este mutat la mijlocul anului 2022, nu numai în ceea ce privește Republica Cehă”, a declarat Havlicek pentru Reuters, confirmând un raport anterior al agenției de știri CTK.

Împreună, cele şase fabrici de baterii din Europa ale Volkswagen vor putea produce celule de baterii cu o capacitate totală de 240 gigawaţi oră pe an în 2030. Una dintre aceste fabrici este în prezent în construcţie în oraşul german Salzgitter.

Sursa foto: Volkswagen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *