Volkswagen va reproiecta modelul electric ID.Life, prezentat la IAA Munchen anul trecut

Redacția feb. 23, 2022 0 comentarii
vw, id life

Volkswagen a decis o nouă direcție pentru viitoarea sa mașină electrică mică ID. Life. Conceptul prezentat la IAA în 2021 a dispărut deja la Wolfsburg. Informația a apărut în publicația germană Automobilwoche. ID. Life care împrumuta designul retro al Golf I, mașina electrică urmează să fie complet reproiectată. Potrivit articolului, designerul șef VW, Jozef Kaban, lucrează cu echipa sa la un „design nou, modern, care are, de asemenea, scopul de a captiva clienții tineri în ceea ce privește multimedia și conectivitatea”.

Conform zvonurilor, acesta va fi un hatchback cu cinci uși în formatul VW Polo, care va oferi un spațiu similar Golf – deoarece poate profita de o platformă EV pură, fără un compartiment mare al motorului în față și podeaua plată a interiorului.

În ciuda noii orientări, lansarea pe piață va rămâne în 2025 cu denumirea de ID.2. Este posibil ca modelul să primească denumirea suplimentară „Urban”, dar acest lucru nu a fost încă decis. Ceea ce este mult mai probabil este ca un SUV mic cu numele ID.2 X să fie pus în vânzare în 2026 ca omologul electric al lui T-Cross.

Conceptul ID.Life avea o baterie de 57 kWh și 172 kW de putere. Chiar și înainte de IAA, CEO-ul Grupului VW, Herbert Diess, a indicat că era foarte probabil ca celulele LFP să fie folosite în locul celulelor NMC pentru mașinile electrice mici.

Pe lângă mașina electrică mică, VW lucrează și la câteva actualizări despre celălalt ID, conceptul de sedan electric în format Passat, denumit anterior Aero B, va fi probabil prezentat la Salonul auto de la Beijing din aprilie.

Lansarea pe piață va avea loc apoi în 2023 sub numele ID.6. SUV-ul MEB disponibil în China cu același număr de cod va fi oferit ca ID.6 X sau ID.6 Crozz pentru a-l distinge – în funcție de faptul că este construit de asocierea VW cu SAIC sau cu FAW. La aproximativ 18 luni după ID.6 sedan – deci probabil în cursul anului 2025 – ar trebui să fie dezvăluită apoi o versiune break.

Numele final al modelului Trinity anunțat pentru 2026 nu a fost încă decis. Sedanul s-ar putea numi ID.7 și ar putea fi flancat de un SUV numit ID.7 X. Cu toate acestea, modelul nu a fost încă anunțat – nici măcar intern.

Sursa foto: Volkswagen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *