Vrancart, producător român de hârtie și carton ondulat, cu frații Pavăl printre acționari, ia un credit de 21,4 milioane de euro pentru capital de lucru și investiții

Vrancart

Vrancart, producător român de carton ondulat, hârtie igienico-sanitară și ambalaje de carton, cu frații Pavăl printre acționari cu un pachet de 17,16, ia un credit de 21,4 milioane de euro de la ING Bank pentru capital de lucru și investiții, arată un comunicat transmis joi de bancă.

În contextul creșterii industriei ambalajelor, compania Vrancart își propune să își consolideze poziția pe piață și să investească în achiziția de echipamente de înaltă tehnologie, precum și în dezvoltarea capacităților de reciclare, de producție și logistice, arată comunicatul.

„ING a fost mereu un partener pentru dezvoltarea companiei Vrancart, arâtând un sprijin puternic, încă de la începutul parteneriatului din 2014. De-a lungul celor 9 ani, am finanțat și refinanțat diferite proiecte de investiții pentru a încuraja planurile de creștere ale afacerii. Ne bucurăm să fim alături de aceștia, prin facilități de credit de peste 21 milioane de euro, pentru proiectele lor destinate economiei circulare”, afirmă Alexandrina Băluță, Manager Strategie Companii Medii, în divizia Business Banking, în cadrul ING Bank România.

Vrancart produce hârtii igienico-sanitare ce au la bază deșeurile de hârtie recuperate și procesate în propria fabrică de la Adjud, care apoi sunt convertite în produse de larg consum prin intermediul facilităților subsidiarei Rom Paper de la Brașov și Adjud. În prezent, compania reciclează peste 40% din totalul de maculatură colectat la nivel național, ceea ce înseamnă aproximativ 300 tone de deșeuri de hârtie și carton reciclate zilnic. În anul 2022, prin rețeaua centrelor de colectare Vrancart s-au strâns peste 150.000 de tone de deșeuri nepericuloase, reciclate în instalațiile proprii sau la parteneri.

„Noile finanțări de la ING vizează toate cele 3 divizii ale companiei, respectiv Waste Management, Paper și Packaging. Procesul investițional urmează să se deruleze în următorii 2 ani, astfel încât Vrancart își va consolida pozița de campion al economiei circulare din România.
După inaugurarea în luna august a primului parc fotovoltaic de 1 MW, grupul Vrancart are în derulare alte proiecte de producție a energiei electrice și termice din surse regenerabile, ce urmează a fi finalizate pe parcursul anului viitor: un nou parc fotovoltaic de 20 MW și o stație de cogenerare de înaltă eficiență energetică, care vor asigura împreună mai bine de 50% din nevoile interne de consum. De asemenea, avem în dezvoltare facilități de reciclare a deșeurilor de plastic, lemn, dar și a hârtiei și reziduurilor aferente de calitate inferioară care se vor transforma în materii prime sau produse finite pentru diversele nevoi de producție și ambalare ale pieței din România și regiune.
Astfel, începând de anul viitor, vom putea spune că în Vrancart nimic nu se pierde, totul se transformă în folosul unei dezvoltări sustenabile și durabile atât a companiei, dar și a mediului înconjurător și a societății românești”, afirmă Dragoș Holban, CFO în cadrul grupului Vrancart.

Grupul Vrancart a fost înființat în anul 1977 și este format din 4 companii: Vrancart S.A., Rom Paper, Vrancart Recycling și Ecorep Group. Grupul Vrancart a realizat în primul semestru al anului un profit net de 10 milioane lei și venituri totale de 285 milioane lei din 2023. Din anul 2005, compania Vrancart este listată la Bursa de Valori București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *