VW ar putea pierde 30.000 de angajați, dacă nu face rapid trecerea la mașini electrice

VW ID.3

Herbert Diess, CEO al Volkswagen, a declarat în septembrie la o ședință a consiliului de supraveghere că producătorul auto ar putea pierde 30.000 de locuri de muncă dacă face prea lent trecerea la vehicule electrice (EV), scrie Reuters.

Concurența noilor intrați pe piața germană, cum ar fi Tesla, a împins compania să accelereze transformarea sa, ar fi spus Diess participanților.

Producătorul american de vehicule electrice intenționează să producă 500.000 de mașini pe an în Germania, cu 12.000 de angajați, în timp ce cei 25.000 de la Volkswagen produc doar 700.000 de mașini la fabrica de la Wolfsburg.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat poziția lui Diess că prezența Tesla a sporit urgența tranziției la vehicule electrice, dar a negat că s-au făcut calcule specifice cu privire la numărul de locuri de muncă care ar putea fi pierdute în acest proces.

“Nu există nicio îndoială că trebuie să abordăm competitivitatea fabricii noastre din Wolfsburg, având în vedere noii intranți pe piață”, a declarat purtătorul de cuvânt al Volkswagen, Michael Manske, arătând către Tesla și noii producători auto chinezi care se îndreaptă spre Europa.

“Tesla stabilește noi standarde pentru productivitate și scară în Grunheide”, a spus el, referindu-se la o fabrică Tesla în construcție lângă Berlin, care la capacitate maximă va produce 5.000 până la 10.000 de mașini pe săptămână.

Declarația lui Diess a fost prezentată inițial de ziarul german Handelsblatt. Volkswagen a pus deja pe piață modele electrice precum Up, ID.3 și ID.4.

Sursa foto: Volkswagen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *