Warren Buffett este acum mai bogat ca Mark Zuckerberg, după ce fondatorul Meta a pierdut ieri 31 miliarde dolari

Redacția feb. 4, 2022 0 comentarii
Warren Buffett

Warren Buffett este acum mai bogat decât Mark Zuckerberg, după ce acțiunile Meta, compania-mamă a Facebook, a pierdut aproape 240 de miliarde de dolari joi, după un raport trimestrial dezastruos al câștigurilor, scrie Business Insider.

Prăbușirea de 26% a prețului acțiunilor Meta a făcut ca averea lui Zuckerberg, care deține un pachet de 14% din acțiunile Meta, să scadă cu aproape 31 de miliarde de dolari într-o zi, până la aproximativ 90 de miliarde de dolari, potrivit Indexului Billionariilor Bloomberg.

Averea lui Zuckerberg este cu 30% mai mică în acest an până în prezent, clasându-l pe locul 10 pe lista miliardarilor Bloomberg. El a fost al șaselea cel mai bogat om din lume în urmă cu doar două săptămâni.

Între timp, Buffett ocupă locul al șaptelea în indicele Bloomberg Billionaires, deoarece averea sa a crescut cu aproximativ 5 miliarde de dolari până la 114 miliarde de dolari, făcându-l singura persoană din top 10 care a ieșit pe plus în acest an.

Scăderea prețului acțiunilor Meta a dus la creșterea prețurilor acțiunilor Berskshire Hathaway, unde Buffett este CEO, la 4% până în prezent, în timp ce acțiunile Meta au scăzut cu 30% în aceeași perioadă.

Zuckerberg nu este singurul care și-a văzut averea scăzând brusc anul acesta. Elon Musk, Jeff Bezos și Bill Gates au fost și ei loviți de schimbările de pe bursă. 

Sursa foto: Captura Youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.