WWF România a inaugurat Campusul WeWilder, care va opera ca agenție de eco-turism pentru experiențe în natură. Este amplasat în vecinătatea Armenișului, în cel mai împădurit județ al României, Caraș-Severin

Campus We wilder, WWF Romania, eco-turism Sursa foto: WWF Romania

WWF România a deschis Campusul WeWilder, un hub rural construit în întregime din lemn și cu ajutorul celor mai noi tehnologii, sub semnul sustenabilității. 

Campusul se află  în vecinătatea Armenișului, în cel mai împădurit județ al României, Caraș-Severin, locul unde acum 8 ani au fost eliberați primii zimbri în parteneriatul dintre WWF, Rewilding Europe și Primăria Armeniș.  Într-o livadă de 1,5 hectare, campusul va fi punctul de plecare în experiențe de explorare a naturii.

Campusul este format dintr-o clădire principală, pe nume Zâna și trei cabane tiny-house. 

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

În interiorul Zânei se află o sală multifuncțională destinată întâlnirilor, colaborării și servirii mesei. La mansardă există o bibliotecă, un loc de relaxare, cu volume despre ecologie, hrană și construcții sustenabile curatoriate de cea mai verde editură din România, Seneca. 

Ansamblul are o bucătărie comunitară, cu rolul de a crea produse din ingrediente locale ecologice. 

WeWilder va opera ca agenție de eco-turism pentru experiențe imersive în natură și va găzdui în incinta campusului programe transformaționale pentru organizații și echipe, prilej pentru a conecta cât mai multe dintre serviciile de ospitalitate ale localnicilor. Campusul va putea fi rezervat pentru co-working sau evenimente gastronomice și vacanțe individuale.

Fiecare căsuță este orientată către un punct cardinal pentru a beneficia de experiențe diferite de lumină și peisaj: Munții Țarcu, peisajul agricol la scară mică al Armenișului sau dealurile cu pajiști și livezi. 

Printr-un soft opening în luna septembrie, Campusul a găzduit deja întâlnirea liderilor de inovație din 10 ONG-uri globale, care au reflectat că „experiența a fost de neuitat. În sânul naturii, am putut comunica între noi ca o echipă să ajungem la cele mai bune idei, iar atenția pentru detalii și implicarea localnicilor în activitățile de aici este uluitoare”.

„333 de oameni au lucrat să ridicăm campusul. Unii sunt din Armeniș, unii au venit tocmai de la București, Iași sau Sighetul Marmației, chiar din alte țări și au înfruntat arșița verii, ploile toamnei și argila dimprejur ca să ajungem azi aici. WeWilder este mărturia că fiecare dintre noi, de la societatea civilă și organizații de conservare a naturii, autorități sau companii care iși doresc să lase moștenire o planetă sănătoasă pentru generațiile următoare, trebuie să inoveze dar și să-și suflece mânecile pentru idealuri care sunt adesea pe hârtie. Suntem încrezători că prin acest cuib putem multiplica  beneficiile de pe urma naturii pentru membrii comunității și generațiile următoare în comuna Armeniș și în regiune.” a spus Oana Mondoc, inițiatoarea proiectului și Manager de Inovație și Dezvoltare Comunitară WWF.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: