Zboruri din Oradea către București, Londra și Varșovia / Consiliul Județean Bihor a încheiat contracte cu LOT Polish Airlines și HiSky

Selina Grup_lucrare palatul episcopal Oradea

Oradea va avea zboruri către București, Londra și Varșovia, după ce Consiliul Judeţean Bihor a încheiat contracte cu companiile aeriene HiSky și LOT Polish Airlines.

Zboruri Oradea – București și Oradea – Londra

Astfel, joi, city managerul Municipiului Oradea, Mihai Jurca, a semnat, la Chişinău, contractul de asociere în participaţie între Societatea Air Oradea şi operatorul de transport aerian HiSky Europe SRL, a informat, într-un comunicat, Consiliul Judeţean (CJ) Bihor, potrivit Agerpres.

Conform contractului, încheiat pe o perioadă de 5 ani, HiSky va opera 5 zboruri pe săptămână, pe ruta Oradea – Bucureşti şi retur, respectiv 3 zboruri pe săptămână pe ruta Oradea – Londra şi retur. Din Oradea vor fi operate, de asemenea, curse charter către 3 destinaţii care vor fi anunţate public în următoarea perioadă.

„Investiţia noastră de 750.000 de euro pentru un business plan de 5 ani a fost gândită pentru a dezvolta zboruri stabile şi pentru a susţine eforturile deschiderii unei baze operaţionale de pe Oradea, care ne va permite pe viitor să gândim şi alte direcţii de dezvoltare. Raportat la cifra de afaceri a business plan-ului, investiţia publică este de 2%, riscul operării fiind asumat de compania HiSky. Doresc să mulţumesc conducerii companiei, domnului Iulian Scorpan, şi echipei sale pentru încrederea pe care ne-o oferă prin deschiderea de noi zboruri de pe Aeroportul Oradea”, a precizat Mihai Jurca, city managerul Municipiului Oradea.

La rândul său, Iulian Scorpan a declarat că „Bihorul este unul dintre judeţele cu potenţial, care a fost, până acum, slab deservit de transportul aerian”.

„De aceea, am ales să stabilim aici cea de-a patra bază operaţională a companiei, după Bucureşti, Cluj şi Chişinău. Pentru început, vom opera zboruri către două destinaţii. Prin ruta către Bucureşti vom oferi, însă, orădenilor acces la întreaga noastră reţea de destinaţii. Avem un sistem de legături extrem de bine pus la punct, ceea ce înseamnă că din Oradea, cu doar o scurtă oprire în capitală, pasagerii vor putea ajunge în alte zece oraşe din Europa şi din Statele Unite. Practic, zborul de la Oradea la New York va avea o durată de numai 12 ore”, a declarat Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Compania HiSky va face demersurile pentru rezervarea sloturilor de zbor, astfel încât cel târziu în luna octombrie 2024 să înceapă operarea curselor.

HiSky deţine o flotă de 8 aeronave de tip JET, cu configuraţii variate: 4 aeronave cu 180 de locuri, 1 aeronavă cu 144 de locuri, 2 aeronave cu 220 de locuri şi 1 aeronavă cu 275 de locuri (aeronava cu care operează zboruri către SUA).

Zboruri Oradea – Varșovia

Consiliul Judeţean Bihor a anunțat vineri că a încheiat un contract cu LOT Polish Airlines, care va opera zboruri pe ruta Oradea – Varşovia. Cursele devin operaţionale din 3 iunie.

„Oradea face un pas semnificativ în conectarea la reţeaua internaţională de transport aerian, prin legătura cu Varşovia, capitala Poloniei, cel mai mare hub din Europa central-estică, cu zeci de destinaţii din Europa, Statele Unite ale Americii, Canada şi Asia. Zborurile pe ruta Oradea – Varşovia vor fi operate de LOT Polish Airlines de 4 ori pe săptămână”, a anunţat Consiliul Judeţean Bihor.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Călin Gal, şi reprezentanţii companiei aeriene au semnat, vineri, la Aeroportul Internaţional Oradea, contractul valabil pe o perioadă de patru ani.

”Cursa către Varşovia creează legături puternice între Oradea şi restul lumii şi deschide oportunităţi importante pentru comunitatea locală. În primul rând, bihorenii vor avea o conexiune foarte bună cu vestul Europei, America şi Asia. Vor fi dezvoltate, de asemenea, schimburi de afaceri, turism şi cultură între Oradea şi Varşovia şi nu numai. Activitatea Aeroportului Internaţional Oradea va creşte semnificativ odată cu introducerea noilor curse”, a declarat Călin Gal, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Directorul adjunct al LOT Polish Airlines, Wojciech Worona, a afirmat că ruta către Oradea este cea de-a treia destinaţie a companiei din România.

”Noua rută către Oradea marchează a treia destinaţie pentru LOT Polish Airlines în România, după Bucureşti şi Cluj-Napoca. Locuitorii judeţului Bihor şi ai regiunii vor avea asigurată conexiunea nu doar cu Varşovia, ci şi cu alte aeroporturi din Polonia, vestul Europei, America şi alte destinaţii”, a declarat Wojciech Worona.

LOT Polish Airlines va efectua, începând din 3 iunie, patru zboruri săptămânale Oradea – Varşovia şi retur în zilele de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă. Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul operatorului, www.lot.com.

Cursele vor fi operate cu aeronave de tip Embraer E 70 (76 de locuri), E 75 (82 sau 86 de locuri), E 90 (106 locuri) şi E 95 (112 sau 118 locuri).

Preţurile biletelor sunt stabilite de compania aeriană. În cazul în care operarea curselor nu va fi profitabilă, Consiliul Judeţean Bihor va compensa cheltuielile cu serviciile aeriene şi cheltuielile aferente operaţiunilor pe aeroporturile din Oradea (OMR) şi Varşovia (WAW).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *