Ziua şi deraierea pe linia de tren spre litoral. Trafic feroviar blocat pe linia Bucureşti – Constanţa, după o nouă deraiere a unui tren marfar / Întârzieri de câteva ore ale trenurilor

tren deraiat Sursa foto Lucian Luci Facebook 1

Circulaţia feroviară este blocată pe Magistrala M 800 Bucureşti – Constanţa, după ce trei vagoane ale unui tren de marfă au deraiat la Feteşti în judeţul Ialomiţa. Trenul este oprit în linie curentă, unul dintre vagoane fiind înclinat în urma deraierii.

UPDATE Trenurile care circulă pe ruta Bucureşti – Constanţa şi retur înregistrează deja întârzieri majore, de peste trei ore după ce, în această după-amiază, cinci vagoane ale unui tren marfar au deraiat la Feteşti, în Ialomiţa.

Astfel, trenul IR 1929 Constanţa – Bucureşti înregistrează deja 200 de minute de întârziere iar alte două garnituri care vin de la Constanţa şi Mangalia au 180 de minute întârziere.

Trenurile care vin cu mare întârziere de la mare vor pleca, la rândul lor spre următoarele destinaţii cu mare întârziere, de exemplu IR 1929 Bucureşti – Sibiu porneşte mai târziu cu trei ore.

Știrea inițială

Din compunerea trenului de marfă, care circula în relația Constanța Port – Lehliu, la ieșire din stația CF Fetești au deraiat 5 din cele 40 de vagoane ale garniturii, ambele fire de circulație fiind avariate în urma deraierii, anunță Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Trenul de marfă aparține operatorului Rofersped, deținut de CFR Marfă.

Imagini, aici.

CFR menționează faptul că, pentru menținerea și asigurarea continuității circulației feroviare pe Magistrala București – Constanța, operatorii de transport feroviar de călători vor stabili rutele deviate pentru a menține operational traficul feroviar spre și dinspre Litoral.

CFR SA mai transmite că a trimis în teren echipele de intervenție pentru stabilirea soluțiilor necesare remedierii avariilor. De asemenea, conducerea companiei așteaptă evaluarea pagubelor și estimarea duratei lucrărilor.

Incidentul feroviar de astăzi vine după ce ieri un vagon al unui tren privat de marfă a deraiat între staţiile Basarabi şi Dorobanţu în judeţul Constanţa, elemente ale liniei, în special traversele, fiind distruse pe aproximativ 5 km.

 

 

Comentarii

  1. Directorașii de la CFR Marfă au desființat CFR Marfă pentru firmele private unde sunt acționari. Înainte transportul era reglementat de niste norme bine definite. Acum primează interesul și banul pe spinarea CFR Infrastructură care inca este de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *