Renault și Nissan vor prezenta oficial acordul privind revizuirea alianţei lor în 6 februarie, la Londra

nissan renault Foto: europe.autonews.com

Producătorul auto francez Renault şi partenerul nipon Nissan vor prezenta oficial acordul privind revizuirea alianţei lor pe data de 6 februarie, la Londra, au anunţat cele două companii într-un comunicat comun, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Anunţul indică şi participarea partenerului de alianţă Mitsubishi Motors la evenimentul de la Londra.

“La această conferinţă, membrii alianţei vor prezenta acordurile care vor defini noua bază a parteneriatului lor – admiţând că anterior deciziile sunt aprobate de Consiliile lor de Administraţie”, au informat cele trei companii.

Renault şi Nissan au convenit luni o restructurare profundă a alianţei lor, înfiinţată în 1999, care le va pune pe picior de egalitate, iar producătorul auto nipon va investi în noua divizie de vehicule electrice a grupului francez.

Conform acordului, Renault îşi reduce participaţia la Nissan la 15%, de la aproximativ 43%, transferându-şi participaţia rămasă, de 28%, într-un trust francez, a informat Renault. Apoi Renault va transmite instrucţiuni mandatarului să vândă acele acţiuni, evaluate la aproximativ 4,1 miliarde de dolari, în condiţii rezonabile din punct de vedere comercial pentru grupul francez, în cadrul unui proces coordonat şi ordonat, a precizat Renault.

Renault şi Nissan au anunţat, fără a da amănunte suplimentare, că au identificat proiecte cheie în care îşi vor extinde colaborarea în India, America Latină şi Europa, a mai transmis Reuters.

Vezi și:

Renault și Nissan au ajuns la un acord privind o restructurare majoră a alianței. Primele detalii oficiale: Cele două companii și-ar menține fiecare o cotă de 15% din capitalul celuilalt/ Japonezii vor investi în noua afacere a Renault în domeniul vehiculelor electrice

Foto: europe.autonews.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *