Ciucă: Astăzi, România are o fiscalitate rezonabilă şi asta recunosc şi investitorii străini/ România e o piaţă stabilă şi echilibrată şi ea trebuie să rămână o piaţă predictibilă

grafic investitii calculator

Premierul Nicolae Ciucă afirmă că, în prezent, România are „o fiscalitate rezonabilă”, fapt recunoscut şi de investitorii străini. „România e o piaţă stabilă şi echilibrată şi ea trebuie să rămână o piaţă predictibilă, atât pentru mediul de afaceri, cât şi pentru angajaţi sau persoane care vor să intre în câmpul muncii”, a afirmat Nicolae Ciucă, citat de News.ro.

„Astăzi, România are o fiscalitate rezonabilă şi asta recunosc şi investitorii străini”, a afirmat Nicolae Ciucă, joi, la alegerile Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali.
El a continuat spunând: „Am avut la nivelul anului 2022, în total 805.000 de firme, din care, tot anul trecut au apărut 152.000 de firme nou înmatriculate. Este o cifră record. Ca să vă faceţi o idee, în 2008 erau înmatriculate 142.000 de firme. Iar din cele 805.000 de firme, 244.000 sunt companii străine. Toate acestea ne arată că piaţa e una dinamică şi că avem un mediu economic stabil şi sănătos. România e o piaţă stabilă şi echilibrată şi ea trebuie să rămână o piaţă predictibilă, atât pentru mediul de afaceri, cât şi pentru angajaţi sau persoane care vor să intre în câmpul muncii”.

El a vorbit şi despre rolul Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL) şi despre faptul că Guvernul şi PNL au datoria să sprijine toate firmele din țară.

„Revenind, însă, la rolul COAL. Noi avem datoria să sprijinim toate firmele din România. Vreau să vă rog ca, celor 561.000 de firme româneşti să le dăm curajul şi suportul pentru a depăşi complexul local. Adică să le determinăm să aspire mai mult la a fi lideri regionali cu produsele şi serviciile pe care le oferă. Pentru că, aşa cum ziceau cei de la Gimart, aseară, putem! Românii pot şi produsele companiilor româneşti sunt cât se poate de competitive şi trebuie să punem în valoare această competitivitate. Mă aştept de la COAL să devină un pilon mai important al PNL în relaţia cu mediul de business. Să fie un integrator de idei şi soluţii care ajută sistemul public să înveţe, de la toţi actorii mediului privat, cum să fie mai prietenos şi mai eficient în relaţia cu ei. Mă aştept de la COAL să devină Inteligenţa Naturală a PNL şi a Guvernului, care ne arată drumul cel mai scurt către dorinţele oamenilor de afaceri români şi străini. COAL trebuie să fie o sursă consistentă de know how pentru modernizarea României, iar PNL să fie cel care face posibile ideile de succes, prin actul de guvernare central şi local. În încheiere, vreau să vă mulţumesc tuturor pentru modul în care aţi reuşit până acum să vă conduceţi afacerile, să aveţi contribuţia dumneavoastră la realizarea acelui mediu economic românesc, echilibrat şi stabil şi să-mi exprim convingerea că putem mai mult decât atât şi că împreună, cu soluţii integrate, să putem să dăm mai mult curaj mediului de afaceri şi să avem mai multă relevanţă în mediul de afaceri regional şi european”, a conchis Ciucă.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: