VIDEO Pasajul Popești-Leordeni, o săptămână până la inaugurare: CNAIR face testele de rezistență / Centura Capitalei se închide pe timpul nopții pentru lucrări de asfaltare în zona celui mai mare sens giratoriu suspendat

Pasaj Popești L eordeni 19 mai

A mai rămas aproximativ o săptămână până la inaugurarea Pasajului de la Popești-Leordeni, cel mai mare sens giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei. Compania de Drumuri face testele de rezistență statice și dinamice, dar și asfaltările finale în zona pasajului, pentru că, pe lângă pasaj, proiectul include și lucrări de lărgire și modernizare a Centurii București și a DN 4 pe aproximativ 5 kilometri. Termenul estimat pentru inaugurare este sâmbătă, 27 mai, potrivit secretarului de stat, Ionel Scrioșteanu.

„La pasajul Olteniței PopeștiLeordeni a început realizarea semnalizării rutiere verticală și orizontală, necesară pentru darea în trafic. Data cea mai probabilă pentru darea în trafic este sâmbătă, 27 mai. Odată cu darea în trafic a pasajului Olteniței – Popești-Leordeni, se vor da în trafic și 3,6 km din Centura București lărgită la 4 benzi + 1,6 km modernizați din DN4”, spune Scrioșteanu.

În nopțile de vineri, 19 mai și sâmbătă, 20 mai, circulația pe Centura București va fi închisă pe DN 4 spre Capitală, a transmis CNAIR.

„În zilele de 19.05.2023, ora 22:00 – 20.05.2023, ora 05:00 și 20.05.2023, ora 22:00 – 21.05.2023, ora 05:00, se va închide traficul în zona accesului dinspre DN Centura București pe DN 4 pe sensul de deplasare spre București, în vederea executării lucrărilor de așternere a mixturii asfaltice la pasajul care supratraversează Centura București în zona km 30+000. În intervalele în care va fi instituită măsura de închidere, accesul autovehiculelor către București se va desfășura deviat pe următoarele rute alternative:

–          DN CB – str. Leordeni – DN 4 – București

–          DN CB – șos Berceni – București;

Menționăm că lucrările se desfășoară în cadrul proiectului „Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului București Sud între A2, km. 23+600 și A1, km. 55+520 – Lot 1: Amenajare nod rutier DN CB – DN 4 (Oltenița) km. 29+500 – km 33+190”, arată Compania de Drumuri.

Imagini din dronă din timpul testelor de rezistență au fost publicate pe Canalul YouTube „Ionuț Ivașca”:




Pasajul de la Berceni, al treilea sens giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei, ar urma să fie inaugurat cel mai târziu pe 15 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *