Fondului Consiliului European pentru Inovare a aprobat investiții de 500 de milioane de euro, în întreprinderi “foarte inovatoare”

bani euro sursa Comisia Europeana Sursa foto: Comisia Europeană

 

Comisia Europeană a anunţat a doua serie de investiţii directe de capital, efectuate prin intermediul Fondului Consiliului European pentru Inovare (CEI). De la lansarea sa în 2020, Fondul CEI a aprobat 111 investiţii în întreprinderi nou-înfiinţate şi întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) “foarte inovatoare”, în valoare totală de peste 500 de milioane de euro, pentru a extinde inovaţiile revoluţionare în domenii precum sănătatea, economia circulară şi internetul lucrurilor (IO), transmite Agerpres.

Anunţul de joi se referă la 69 de investiţii în plus faţă de primul anunţ din ianuarie.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Investiţiile de capital, cuprinse între 0,5 şi 15 milioane de euro per întreprindere, completează finanţarea prin granturi de până la 2,5 milioane de euro, care a fost deja furnizată prin intermediul Acceleratorului CEI. Toate investiţiile au fost rezultatul unei evaluări aprofundate efectuate de experţi externi, al unui proces de diligenţă supravegheat de Comitetul pentru investiţii al Fondului CEI, şi al unei decizii finale a Consiliului de Administraţie al Fondului CEI. Cotele de participare ale Fondului CEI variază între 10% şi 25% şi sunt, de regulă, utilizate pentru a mobiliza alţi investitori în cadrul unei runde de finanţare mai mari.

Printre investiţiile semnate recent se numără: Antofenol (Franţa) – o societate care furnizează soluţii naturale pentru protecţia fructelor şi legumelor după recoltare; Gleechi AB (Suedia) – transformarea formării cu ajutorul realităţii virtuale; Keyou GmBH (Germania) – dezvoltarea unei tehnologii care să permită utilizarea hidrogenului în motoarele diesel; Lixea (Estonia) – o nouă tehnologie de dizolvare a deşeurilor de lemn pentru a obţine materii prime; Ophiomix (Portugalia) – un instrument decizional pentru transplantul de ficat pe baza semnăturii moleculare.

“Fondul CEI s-a dezvoltat incredibil de rapid şi s-a impus ca o nouă forţă în investiţiile tehnologice ale UE. Această formă unică de finanţare – care combină granturile şi capitalul – se dovedeşte foarte atractivă pentru cele mai promiţătoare întreprinderi nou-înfiinţate din Europa, oferindu-le mijloacele necesare pentru a-şi dezvolta şi a-şi extinde activitatea în Europa”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: