Sindicatele din construcții cer Guvernului să renunțe la intenția de a elimina facilitățile fiscale din sector și amenință cu proteste: „Va avea loc o hemoragie către alte țări UE a forței de muncă din acest sector esențial pentru implementarea PNRR”

lucratori, muncitori, straini, vietnamez, santier, constructii Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Federația Generală a Sindicatelor „Familia”, formată din 4 foste mari organizaţii sindicale active în sectoarele de construcții și producerea materialelor de construcții din România, cere Guvernului să renunțe la intenția de a elimina facilitățile fiscale din sector, spunând că măsura ar afecta economia per ansamblu și că ar conduce la „o hemoragie către alte țări UE a forței de muncă din acest sector esențial pentru implementarea PNRR”.

„”Guvernați în interesul României și al lucrătorilor ei!” Federația Generală a Sindicatelor „Familia” solicită Guvernului să renunțe la orice intenție de eliminare a facilităților fiscale pentru lucrătorii din sectorul de construcții. O astfel de măsură va afecta pe termen lung nu doar sectorul construcțiilor, ci și economia României în ansamblu. Ar fi o dovadă evidentă că actuala guvernare promovează o agendă contrară interesului național”, transmit sindicaliștii.

Ei afirmă că prin această măsură s-ar diminua veniturile a sute de mii de lucrători din sector și se va vulnerabiliza unul dintre puținele sectoare economice în care capitalul românesc deține o pondere importantă.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

„Sectorul construcțiilor este un factor de echilibru în economia României, susținând prin evoluția bună formarea PIB, conform datelor publicate de INS. Sectorul construcțiilor se confruntă de mai mulți ani cu un deficit cronic de forță de muncă. Aceste facilități au fost introduse prin OUG114/2018, după consultarea cu partenerii sociali din sector, pentru a asigura stabilitatea forței de muncă din construcții și predictibilitatea necesară implementării numeroaselor proiecte de infrastructură de care România are nevoie. Introducerea facilităților fiscale a ajutat la creșterea atractivității acestui sector pentru un segment important de lucrători români, care fie au renunțat să mai plece din țară, fie au revenit în România din țări ca Italia și Spania. Eliminarea acestor facilități fiscale va conduce la o hemoragie către alte țări UE a forței de muncă din acest sector esențial pentru implementarea PNRR”, afirmă sindicaliștii.

Sindicatele din construcții spun că sunt pregătite să inițieze măsuri de protest dacă actuala guvernare va încerca să elimine facilitățile fiscale acordate lucrătorilor din construcții.

„D-le Prim-ministru, dacă nu mai vreți ca românii să fie «sclavii moderni ai Europei», atunci nu luați măsuri de alungare a lucrătorilor din țară”, a declarat Gheorghe Bălăceanu, Președintele FGS „Familia”.

Facilitățile fiscale din IT, construcții și agricultură vor începe să fie eliminate treptat, în două etape, la 1 septembrie și 1 ianuarie, afirmă surse guvernamentale. Totodată, Guvernul vrea ca toți cetățenii să plătească contribuții de asigurări sociale de sănătate și să nu mai existe scutiri. (Detalii, AICI)

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Oricum, banii nu mergeau la muncitori. Se lucra cu proiecte, avize, autorizatii, expertize MLPAT falsificate de autoritati iar profitul era de 1/5, separat toate cheltuielile, inclusiv de spagile si comisioanele platite crimei organizate institutionale si partidelor politice.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.