Șefa OMV Petrom, Christina Verchere: Vrem să punem la punct capacităţi regenerabile de peste 1 Gigawat

panouri fotovoltaice Sursa foto: OMV Petrom

Obiectivul OMV Petrom este acela de a dispune de capacităţi regenerabile în valoare de peste 1 Gigawat, aceasta urmând să fie contribuţia OMV Petrom la ţinta României de 10 Gigawaţi, a declarat joi directorul general de la OMV Petrom, Christina Verchere, la cea de-a 5-a ediţie a Forumului de Afaceri a Iniţiativei celor Trei Mări, scrie Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

În acest context, Christina Verchere a menţionat parteneriatul cu CE Oltenia privind dezvoltarea a 450 de Megawaţi de capacităţi fotovoltaice.

„Cred că parteneriatul cu CE Oltenia este o combinaţie interesantă de companii. CE Oltenia este un producător de electricitate pe bază de cărbune şi noi suntem o companie producătoare de gaze. Avem deci două companii din domeniul combustibililor fosili care se unesc pentru a construi 450 de megawaţi de energie fotovoltaică în România. Avem o companie de stat şi una privată. Deci este o combinaţie interesantă de companii de stat şi private care lucrează împreună precum şi două companii din domeniul combustibililor fosili care produc energie regenerabilă în România”, a spus Christina Verchere.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Directorul OMV Petrom a vorbit, de asemenea, despre noi tehnologii precum stocarea carbonului şi despre rolul vital pe care acestea îl vor juca în procesul de decarbonizare, adăugând că OMV Petrom analizează oportunităţile existente în România având în vedere tradiţia existentă aici în industria de petrol şi gaze.

„În plus, în 2024 vom testa o tehnologie inovatoare pentru captarea şi utilizarea carbonului la rafinăria Petrobrazi, în cadrul unui program european”, a menţionat Christina Verchere.

Referindu-se la proiectul Neptun Deep, Christina Verchere a subliniat faptul că acesta este un proiect strategic pentru OMV Petrom şi pentru România, contribuind la securitatea energetică şi creşterea economică. Împreună cu Romgaz, OMV Petrom va investi până la patru miliarde de euro pentru a extrage o cantitate de până la 100 de miliarde de metri cubi de gaze naturale, ceea ce va face din România cel mai mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană.

„Avem încredere în potenţialul uriaş al României pentru dezvoltarea de noi resurse de energie, care vor asigura o tranziţie energetică lină nu doar pentru România dar şi pentru regiune”, a apreciat CEO-ul OMV Petrom.