Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării anunță că a identificat ce poate face România pe termen scurt pentru a folosi inteligența artificialp și susține că instrumentele de inteligență artificială vor duce la o creștere a colectării de TVA cu până la 1%.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

„Deja am identificat ce putem să facem pe termen foarte scurt. Mă refer în materie de zile, pentru a folosi inteligenţa artificială, ERP-uri, roboţi care procesează automat date şi le corelează pentru a avea date financiare relevante, pentru a creşte colectarea în special de TVA. Estimările sunt între 0,9 şi 1% creştere a colectării TVA, folosind instrumente de inteligenţă artificială”, a adăugat ministrul, potrivit Agerpres.

Ministerul a lansat, în 26 septembrie, draftul strategiei României de inteligenţă artificială, în prezent aflându-se în consultare publică, a declarat luni ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

„Din punct de vedere al Inteligenţei Artificiale (AI), în 26 septembrie am lansat draftul strategiei României de inteligenţă artificială. Este în consultare publică şi pe site-ul nostru. Am făcut un eveniment public cu foarte mulţi antreprenori şi foarte multe universităţi din toată ţara. Până la jumătatea lunii noiembrie îl avem în continuare în dezbatere publică. Am primit feedback din foarte multe zone, m-aş bucura să primesc în continuare, pentru că până la finalul lunii noiembrie urmează să pregătesc draft-ul de HG şi să-l trecem prin Guvern”, a menţionat Bogdan Ivan, la conferinţa organizată de Consiliul Concurenţei.

Potrivit acestuia, România ar urma să fie una dintre ţările din Uniunea Europeană care este pregătită din punct de vedere legislativ, ca reglementare, pentru a se asigura de etica utilizării inteligenţei artificiale, de respectarea drepturilor omului în folosirea inteligenţei artificiale. În acelaşi timp, aduce un cadru pentru beneficii economice concrete pentru mediu privat şi pentru cel din stat.

Referindu-se la sistemul naţional de facturare electronică, e-factura, ministrul Digitalizării a menţionat că, în ultimele trei-patru săptămâni, a lucrat „pe aceste mecanisme” împreună cu colegii săi de la Ministerul de Finanţe.