Agenția Internațională pentru Energie: Piaţa mondială a petrolului va înregistra un uşor excedent de aprovizionare în 2024

petrol Sursă foto: Unsplash

Piaţa mondială a petrolului va înregistra un uşor excedent de aprovizionare în 2024, chiar dacă ţările membre ale OPEC+ îşi prelungesc reducerile livrărilor anul viitor, a declarat marţi şefa diviziei de industrie şi pieţe petroliere a Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE), pentru Reuters, transmite News.ro.

În acest moment însă, piaţa petrolului este în deficit, iar stocurile scad ”într-un ritm rapid”, a spus Toril Bosoni, șefa diviziei Industrie și piețe petroliere, în marja unei conferinţe de la Oslo.

”Stocurile globale de petrol sunt la niveluri scăzute, ceea ce înseamnă că riscaţi o volatilitate crescută dacă există surprize fie din partea cererii, fie din partea ofertei”, a adăugat ea.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

OPEC+ urmează să ia în considerare dacă să facă reduceri suplimentare ale livrărilor de petrol atunci când grupul se va reuni la sfârşitul acestei luni, au declarat trei surse OPEC+ pentru Reuters, după ce preţurile au scăzut cu aproximativ 16% de la sfârşitul lunii septembrie.

Preţul petrolului Brent a scăzut la aproximativ 82 de dolari pe baril, de la un maxim din 2023 atins în septembrie, de aproape 98 de dolari.

Îngrijorarea cu privire la cerere şi un posibil excedent anul viitor au exercitat presiuni asupra preţurilor, în ciuda sprijinului din partea reducerilor OPEC+ şi a conflictului din Orientul Mijlociu.

Arabia Saudită, Rusia şi alţi membri ai OPEC+ au promis deja reduceri totale ale livrărilor de petrol de 5,16 milioane de barili pe zi (bpd), sau aproximativ 5% din cererea globală zilnică, într-o serie de paşi care au început la sfârşitul anului 2022.

Reducerile includ 3,66 milioane bpd de către OPEC+ şi reduceri suplimentare voluntare din partea Arabiei Saudite şi Rusiei.

La ultima sa întâlnire de politică din iunie, OPEC+ a convenit asupra unui acord larg pentru limitarea ofertei în 2024, iar Arabia Saudită a promis o reducere voluntară a producţiei pentru iulie de 1 milion de barili pe zi, pe care a prelungit-o până la sfârşitul lui 2023.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.