Veneția va interzice difuzoarele și grupurile de turiști cu mai mult de 25 de persoane pentru a atenua impactul turismului de masă asupra orașului italian, transmite BBC. Noile reguli vor intra în vigoare începând cu luna iunie, a anunțat orașul într-o declarație.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Folosirea difuzoarelor a fost interzisă deoarece acestea pot „genera confuzie și tulburări”, a adăugat acesta. Turismul excesiv este recunoscut pe scară largă ca fiind o problemă urgentă pentru orașul-canal, unul dintre cele mai vizitate locuri din Europa.

În septembrie, Veneția a aprobat testarea unei taxe de 5 euro pentru vizitatorii zilnici.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

Elisabetta Pesce, oficialul responsabil cu securitatea orașului, a declarat că ultimele politici sunt „menite să îmbunătățească gestionarea grupurilor organizate în centrul istoric”.

Orașul are o suprafață de doar 7,6 km pătrați, dar a găzduit aproape 13 milioane de turiști în 2019, potrivit institutului național italian de statistică. Se așteaptă ca numărul de vizitatori să depășească nivelurile de dinaintea pandemiei în anii următori.

Tot mai mulți locuitori din Veneția aleg să plece, temându-se că turiștii ar putea copleși orașul. Asociațiile de cetățeni din Veneția au lansat în aprilie studii pentru a monitoriza câte paturi sunt disponibile atât pentru turiști, cât și pentru rezidenții din oraș.

Potrivit celei mai recente actualizări a uneia dintre ele, Ocio, numărul de paturi pentru turiști a crescut la peste 50.000 – depășindu-le pe cele disponibile pentru localnici.

Experții organismului cultural al ONU au acuzat autoritățile italiene de „lipsă de viziune strategică” pentru a rezolva problemele cu care se confruntă unul dintre cele mai pitorești orașe din Italia.

În cele din urmă, Unesco nu a adăugat Veneția pe listă. Ministrul italian al culturii, Gennaro Sangiuliano, a declarat că Unesco a recunoscut încercările de a rezolva problemele insulei prin intermediul unui sistem antiinundații și prin aprobarea taxei de intrare pentru turiști.

În 2021, navelor mari de croazieră li s-a interzis intrarea în centrul istoric al Veneției prin canalul Giudecca, după ce o navă s-a prăbușit în port.

De asemenea, criticii au susținut că navele provocau poluare și erodau fundațiile orașului, care suferă de inundații regulate.