Decarbonizarea în România: Orășenii vor fi stimulați să meargă mai mult pe jos. Parcări mai scumpe, subvenții pentru trotinete și biciclete – DOCUMENT

Zonă Pietonală pe Calea Victoriei din București InquamPhotos George Călin sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Orașele României vor trebui să treacă treptat către mersul pe jos ca mijloc de transport în localitate și către utilizarea trotinetelor, bicicletelor, sistemelor de car sharing în cadrul strategiei de decarbonizare a României 2030, se arată în Planul Național Integrat în Domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice 2021-2030, actualizarea din decembrie 2023 publicată de Ministerul Energiei. Obiectivul principal al Planului Integrat și reducerea poluării urbare. În subsidiar, se urmărește creșterea confortului general al populației din orașe.

Ca mijloace specifice de atingere a obiectivului, actorii implicați (Guvernul, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Mediului, autoritățile locale, investitorii privați) vor organiza campanii, vor oferi subvenții și vor implementa sisteme pentru a încuraja achiziționarea sau închirierea bicicletelor și trotinetelor electrice, precum și folosirea sistemelor de tipcar-sharing, ride-sharing și mobilitatea ca serviciu (MaaS).

Măsurile implementate vor viza și parcările din orașe, în sensul scumpirii acestui serviciu, tot pentru a descuraja folosire amașinii personale. „În plus, această măsură implică introducerea unor politici privind parcarea auto menite să reducă folosirea autoturismelor în zonele urbane. Cu precădere în orașele mai mici, unde mulți rezidenți folosesc adesea mașinile pentru călătorii scurte, se așteaptă ca aceste strategii să determine o tranziție amplă către utilizarea bicicletelor, trotinetelor electrice și a mersului pe jos. Această schimbare poate ajuta la atenuarea congestionării traficului, la reducerea emisiilor de GES și la îmbunătățirea nivelului de sustenabilitate al comunității și a calității vieții oamenilor”, se arată în documentul citat.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

În cadrul aceluiași Plan de Decarbonizare, se urmărește ca, în 2025, parcul auto românesc să fie compus numai din mașini electrice și pe hidrogen (cu doar 2% pe benzină), motoarele Diesel urmând a dispărea cu totul.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Sa faca asta acesti “principali actori” cabotini si ipocriti si sa vedeti ce rezultate mirobolante or sa aibe. Sigur, sigur, de la anul dieselul este interzis si cei ce il folosesc vor fi arestati. Mersul pe jos, pana in 5km, va fi netaxat, daca se merge in grup organizat. Nu se va permite mai mult de doi pe trotinet-sharing si 3 pe bicicleta extinsa . Nu se mai vand de anul asta decat masini electrice si cele cu hidrogen. Banuiesc ca cel ce a redactat articolul a avut o epifanie pentru anul 2250 A.D. Dar, nu ar trebui sa ne mai mire nimic .

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.