Preţurile petrolului au crescut luni, după ce guvernul rus a ordonat producătorilor săi să reducă producţia

petrol 1 Sursa foto: Pixabay

Preţurile petrolului au crescut luni, în timp ce guvernul rus a ordonat producătorilor săi să reducă producţia în conformitate cu angajamentele asumate la OPEC+, iar ostilităţile dintre Rusia şi Ucraina continuă să lovească sectorul energetic, transmite Reuters, conform News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au urcat cu 1,05 USD, sau cu 1,23%, la 86,48 USD pe baril. Contractele futures pentru ţiţei din SUA (WTI) au câştigat 1,10 USD, sau 1,36%, până la 81,73 USD pe baril.

Ambele benchmark-uri au crescut constant în acest an, Brentul fiind în urcare cu aproape 11% şi WTI cu aproximativ 12,5%.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Preţurile sunt susţinute şi de aşteptările că ratele dobânzilor din marile economii vor scădea până în vară.

Între timp, Moscova a ordonat companiilor să reducă producţia de petrol în al doilea trimestru, pentru a îndeplini obiectivul de producţie de 9 milioane de barili pe zi (bpd) până la sfârşitul lunii iunie, în conformitate cu angajamentele sale faţă de grupul de producători OPEC+, au declarat luni trei surse din industrie.

”Rusia este angajată faţă de reducerile OPEC+. Ea se uită dincolo de fundamentele actuale ale ofertei şi cererii şi se uită la unitatea cu OPEC+, precum şi la riscul unui şoc al unui preţ mai mare pe viitor”, a declarat Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

Atacurile asupra instalaţiilor energetice ruseşti şi infrastructurii energetice ucrainene, precum şi speranţa slăbită de încetare a focului în conflictul Israel-Hamas, au stârnit, de asemenea, îngrijorări privind aprovizionarea, a declarat Hiroyuki Kikukawa, preşedintele NS Trading, o unitate a Nissan Securities.

Capacitatea unei alte rafinării de petrol rusă a fost redusă la jumătate, într-un atac cu drone în weekend, au declarat surse pentru Reuters. A fost cea mai recentă victimă dintr-un şir de atacuri ale Ucrainei în această lună, care au blocat 7% din capacitatea totală de rafinare, arată calculele Reuters, pe lângă lucrările de întreţinere.

Rusia a atacat instalaţiile de generare şi transport al energiei din Ucraina, săptămâna trecută şi în weekend, provocând întreruperi de curent în multe regiuni.

În Orientul Mijlociu, forţele israeliene au continuat ofensiva lor în Gaza, duminică, medierea de către Qatar şi Egipt, susţinută de SUA, nereuşind să asigure un acord între Israel şi Hamas privind încetarea focului.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: