Speranțe pentru redresarea celei mai mari economii europene: Producția industrială a Germaniei a crescut și în februarie

industrie, sudor Sursa foto: Pixabay

Producţia industrială a Germaniei a crescut pentru a doua lună consecutiv, sporind speranţele în redresarea celei mai mari economii europene, transmit Reuters şi Bloomberg, conform Agerpres.

Conform datelor Oficiului Federal de Statistică (Destatis) publicate luni, producţia industrială a crescut în februarie cu 2,1% faţă de luna precedentă, datorită evoluţiei foarte bune a sectorului construcţiilor, în timp ce analiştii se aşteptau la un avans de 0,3%.

A doua lună consecutivă de creştere semnificativă confirmă startul mai bun al economiei în acest an, după declinul din 2023. “Dar încă ne aşteptăm la dificultăţi în 2024, în urma reducerii competitivităţii şi a cererii slabe”, a apreciat Franziska Palmas, economist la Capital Economics.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

În februarie, sectorul construcţiilor a înregistrat o creştere de 7,9% faţă de luna precedentă, în timp ce în sectorul energiei producţia a scăzut cu 6,5%. De asemenea, sectorul auto a raportat un avans de 5,7% iar industria chimică de 4,6%.

În pofida expansiunii lunare, producţia industrială încă este sub nivelul de dinaintea pandemiei, o ilustrare a dificultăţilor cu care se confruntă economia germană, afectată de scăderea cererii externe, costurile ridicate de împrumut şi majorarea preţurilor la energie.

Alte date publicate vineri arată o uşoară creştere a comenzilor industriale, dar previziunile S&P Global indică o deteriorare a evoluţiei industriei în martie. Încrederea companiilor şi aşteptările oamenilor de afaceri s-au îmbunătăţit luna trecută, pe fondul aşteptărilor că BCE va începe probabil în iunie reducerea dobânzilor, iar condiţiile pe plan global se ameliorează.

Analiştii se aşteaptă la un declin al PIB-ului Germaniei de 0,1% în primul trimestru din 2024, după o scădere de 0,3% în ultimele trei luni din 2023.

După revizuirea datelor provizorii, Destat a informat că în ianuarie producţia industrială a crescut cu 1,3%, faţă de un avans de 1% anunţat iniţial.

De asemenea, producţia industrială a fost cu 0,5% mai redusă în perioada decembrie 2023 – februarie 2024 faţă de precedentele trei luni.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: