George Peltecu, antreprenor în serie în industria de healthcare, lansează o clinică de fertilitate, cu o investiție de 3 milioane de euro: „Vom construi un lanț extins la nivel național”

Clinica Umana Fertility Clinica Umana Fertility

George Peltecu, antreprenor în serie în industria de healthcare, anunță că investește 3 milioane de euro într-o clinică de fertilitate din București. Fondatorul susține că va construi un lanț extins la nivel național și vrea să inaugureze anual un astfel de centru.

Compania Umana Fertility va fi deținută de George Peltecu ca acționar majoritar, iar ceilalți acționari co-fondatori sunt Dr. Corina Manolea, Dr. Corina Gică, Dr. Mirona Furtună și embriolog Mihaela Radu.

Compania transmite că investiția inițială de 3 milioane de euro va permite clinicii să ofere acces la echipament medical și tehnologie de ultimă oră, precum și la o abordare integrată, centrată pe pacient, la standarde internaționale.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
George Peltecu, Umana Fertility
George Peltecu, Umana Fertility

George Peltecu: „Sunt ferm convins că investiția noastră va aduce beneficii pe termen lung nu doar pentru pacienții noștri, ci și pentru întreaga comunitate medicală din România. În următorii 3 ani, ne propunem să avem peste 2.000 mii de pacienți care să beneficieze de proceduri RUA cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație. De altfel, investiția noastră este o investiție în viitor pentru că nu ne oprim la o singură clinică. Vom construi un lanț extins la nivel național și ne propunem să inaugurăm anual un astfel de centru. Ne propunem să setăm un nou standard de excelență în furnizarea serviciilor de fertilitate, demonstrând că sănătatea și eficiența financiară pot merge mână în mână într-o afacere de succes.”

În primii 3 ani, Umana Fertility își propune să efectueze peste 2.000 de proceduri de reproducere umană asistată.

George Peltecu, absolvent Georgetown University, este antreprenor în serie în healthcare, co-fondator Nativia, un business de obstetrică din care a făcut exit în 2023 către rețeaua Regina Maria, și asociat în Cronos Med, un business de medicină estetică.

Clinica Nativia a fost fondată în 2020 de medicul ginecolog Gheorghe Peltecu. Nu­mele medicului Gheorghe Peltecu este legat de spitalul de stat Filantropia, pe care a condus-o în ultimii 20 de ani.

General managerul Umana Fertility va fi Gabriel Ioniță, cu peste 10 ani de experiență în management medical.

Infertilitatea este o problemă de sănătate publică. În ultimele două decenii, în România, natalitatea a scăzut considerabil. În 2023, s-au născut cei mai puțini copii din ultimii 145 de ani, iar în acest moment una din patru sarcini este obținută cu ajutorul procedurilor de Reproducere Umană Asistată (RUA).

Problemele legate de infertilitate sunt din ce în ce mai des întâlnite: cifrele oficiale menționează că un cuplu din cinci se confruntă cu probleme legate de infertilitate. În realitate, având în vedere un cumul de factori aferenți vieții moderne: stresul, alimentația nepotrivită, prioritizarea vieții profesionale care deseori presupune o decizie târzie de a avea un copil sau diagnosticarea târzie, cuplurile care se confruntă cu probleme de infertilitate sunt probabil mult mai multe decât spun cifrele oficiale.

Infertilitatea este o boală care în 40-50% dintre situații are cauze mixte: atât infertilitate masculină, cât și feminină.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: