Ce salarii au judecătorii de la CCR? Președintele CCR a avut, cumulând salariul cu pensia specială, venituri de peste 1,1 milioane lei în 2023

Marian-Enache-stanga-640x400 Sursă: CCR

Veniturile judecătorilor de la Curtea constituțională a României (CCR) au crescut în 2023 față de 2022, potrivit declarațiilor lor de avere. Președintele CCR a ajuns, cumulat salariul cu pensia specială, la venituri de peste 1,1 milioane lei pe an.

Marian Enache, președintele Curții Constituționale a României (CCR), a încasat anul trecut un salariu de 473.298 lei, în creștere față de 2022, când a încasat 374.725 lei anual. 

În 2023, Marian Enache a încasat venituri și din pensii de 679.800/anual, precum și 82.890 lei anual din indemnizație limitată de vârstă de la Camera Deputaților. Și aceste surse de venit au crescut în 2023 față de acum doi ani. În 2022, Marian Enache a încasat venituri și din pensii de 438.965/anual, precum și 55.536 lei anual din indemnizație limitată de vârstă de la Camera Deputaților

Ce salarii au judecătorii de la CCR

Mihaela Ciochină, care a fost numită în funcție în 2022 pentru un mandat de 9 ani, a încasat anul trecut un salariu de la CCR de 

413.745 lei și o pensie de 417.000, în creștere de la 157.372 lei și o pensie de 120.000 lei în 2022.

Elena-Simina Tănăsescu avea în 2023 un salariu de 420.609 lei, în creștere față de 2022 (290.688 lei). Aceasta a mai încasat venituri suplimentare de 146.932 lei de la Universitatea din București, venituri din activități independente (drepturi de proprietate intelectuală) de 5.760 lei, precum și venituri din alte surse (dobânzi bancare) de 1.967 lei.

Laura Iuliana Scântei avea în 2023 un salariu de 413.745 lei, la care s-a adăugat și suma de 470.000 lei rambursare parțială în 2023 a împrumuturilor de asociat acordate în nume personal la SPN IULIA SCANTEI SI ASOCIATII.

Dimitrie Bogdan Licu a primit un salariu de 413.745 lei anul trecut, la care s-a adăugat și 36.499 lei restanțe salariale de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, București.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Desfintarea C.C. si trecerea ateibutiilor la ICCJ ar fi un lucru bun. Sau limitarea mandatelor la 5 ani in loc de 9 si in perioada ca d incaseaza banii ca judecatori C.C sa le fie suspendata pensia.

  2. Cartita mafiota Gheorghe Stan merita milioane la cate substituiri de proprietati si acte teroriste de distrugere din dosare deschise de MAI ( Berechet) a spalat, dupa interventia personala presedintelui Iohannis catre premierul Orban, de ,,curatare totala a bubelor” criminalilor afiliati, pentru a putea fi promovati in functii publice.

    • Desființarea acestei instituții care cheltuie banii degeaba precum și a altora și atunci vor fi bani la buget,nu sa se pună presiune pe prostime!

  3. Acesti mercenari nenorociti sunt doar unelte ce executa comenzile crimei organizate romanesti iar banii primiti sunt recompense pentru talhariile si atrocitatile comise asupra populatiei, nu salarii.

    • 100% corecte aprecieri. Pensiile speciale nu sunt altceva decat spolierea banului public, intrucat fiecare cand ajunge in functie se foloseste de ea ca sursa ilegala de venit. Si desigur, cei de la CCR, unelte politice nu trebuie recompensati pentru supusenia lor?
      Asa ceva nu exista in tarile UE. Asemenea institutie pretinde ca este for juridic si apara statul de drept, cand de fapt nici o hotarare nu este luata daca nu este in interesul patronilor politici si desigur a lor insisi. Acesti oameni nu apara Constitutia, ci propriile lor interese si privilegii. Constitutia este fetisizata dupa bunul lor plac. Pensiile speciale sunt garantia ca Romania nu poate fi numita stat de drept. Un astfel de ,,stat de drept” exista si in Evul Mediu.

  4. Rușine sa le fie, nenorociți și hoți ordinari. Jos cu pensiile speciale. Jos cu gunoiul de Rareș Bogdan, care acum 4 ani ne-a mințit ca desființează aceasta metoda ordinara de a fura statul român, numita pensii speciale.

    • Mai degraba Klaus Iohannis si complicii au promovat acest cuib legionar pentru a curata de bube crima organizata afiliata si o promova in functii publice, nu Rares Bogdan.

  5. Este o rușine a clasei politice,a noastră i special ca suportam asemenea personaje sinistre,securiști ,comuniști,care nu au și nu aduc nici o plus valoare acestei tari.Rares face parte din aceeași categorie un lingău și parvenit,care nu a făcut nimic din ce apromis…s.a îmbogățit.

  6. Reformarea salariilor în ROMÂNIA este necesară mai mult decât alegerile prezidențiale.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.