Lotul Aktor de pe A0 Sud, „foarte puțin probabil să fie deschis anul acesta” – Cristian Pistol, CNAIR

Aktor A0

Directorul general al companiei de drumui (CNAIR) Cristian Pistol a declarat vineri că „este foarte puțin probabil”, ca lotul 3 de pe Autostrada A0 București Sud construit de grecii de la Aktor să se deschidă anul acesta. Constructorul băcăuan UMB va inaugura spre finalul anului două loturi din Drumul Expres Craiova – Pitești, fără un nod rutier, dar cu bretele de descărcare, astfel că lotul Aktor va fi singurul segment lipsă pentru a circula integral pe autostradă de la Craiova la Constanța. Grecii au primit deja trei amânări doar anul acesta și au promis în continuare inaugurarea tronsonului până la finalul lui 2024.

„Constructorul grec a reușit să se mobilizeze mai bine decât a făcut-o anterior, din păcate insuficient. Nu am fost obișnuiți ca acest constructor să își respecte programele de execuție. Este foarte puțin probabil să fie deschis anul acesta, mai ales că prin finalizarea lotului 3 practic realizăm legătura între Autostrada A1 de la Pitești la București cu Autostrada A2 de la București la Constanța”, a declarat Pistol.

În momentul de față, constructorul a atins un stadiu general de execuție pe acest lot de aproximativ 72%.

La începutul lunii august constructorul grec Aktor a făcut un an de când lucrează la pasajul peste A1 București – Pitești și acesta este departe de a fi gata. Pasajul face parte din lotul 3 dintre DN6 și A1 de pe Autostrada A0 București Sud, al cărei termen oficial era aprilie 2024. Ministrul Transporturilor și șeful CNAIR au insistat că acest lot va fi finalizat chiar în acest an, pentru ca, odată cu inaugurarea loturilor 1 și 4 de pe Drumul Expres Craiova – Pitești, să se poată circula integral pe autostradă de la Craiova la Constanța.

Directorul CNAIR a precizat că UMB va deschide tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești „la sfârșitul lunii noiembrie, probabil începutul lunii decembrie”, iar pe tronsonul 4 va exista o deschidere parțială în noiembrie, iar apoi o nouă deschidere în decembrie, totuși fără nodul rutier de la intrare în București.

„Din perspectiva finalizării lucrărilor, tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești este foarte avansat, el va fi cel mai probabil deschis la sfârșitul lunii noiembrie, probabil începutul lunii decembrie. În același timp, și tronsonul 4 realizat de același constructor român este foarte avansat. În mod sigur vom avea o deschidere până la km 108, în noiembrie, iar în decembrie, există și premise, să vedem cum vor fi și condițiile meteorologice, dacă ne vor ajuta, să deschidem chiar până în Autostrada A1 prin realizarea acelor bretele de descărcare. Rămâne sub semnul întrebării ținând cont că totuși vorbim de un anotimp răcoros”, a precizat Pistol.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.